Samsung komt met vijf nieuwe Galaxy-toestellen

07-08-2020

Samsung komt met vijf nieuwe Galaxy-toestellen

Samsung presenteert tijdens zijn virtuele Galaxy Unpacked-event een nieuwe reeks Galaxy-producten. Het bedrijf tonde de Galaxy Note20 en Galaxy Note20 Ultra. Met de Tab S7 en S7+ verschijnen er daarnaast twee nieuwe tablets. Ook presenteert Samsung de Galaxy Watch3 smartwatch met gezondheidsfuncties en de Galaxy Buds Live oordopjes. Tot slot toont het bedrijf zijn Galaxy Z Fold2 opvouwbare smartphone.

De Galaxy Note20 is de krachtigste Note tot nu toe. De smartphone is beschikbaar in twee varianten. De Galaxy Note20 Ultra is ontworpen voor Note-gebruikers die zoveel mogelijk rekenkracht en productiviteit willen. De Galaxy Note20 richt zich op een breder publiek.

Power to Work

Met de Galaxy Note20-serie wilt Samsung de productiviteit van gebruikers verbeteren. De S Pen en Samsung Notes zijn al langer beschikbaar. Deze features zijn verder uitgebreid op de Note20-serie. De Galaxy Note20 werkt samen met Windows PC's. De nieuwe S Pen-functie Anywhere-actions vereenvoudigen navigatie in apps.

Samsung Notes maken het mogelijk om altijd en overal op elk device te kunnen werken. Met functies voor automatisch opslaan en synchroniseren werk je tegelijkertijd op je smartphone, tablet en PC. Samsung Notes zet bovendien automatisch (rommelig) handschrift om in een voor iedereen leesbare versie. Ook kan je feedback geven in PDF’s en Microsoft PowerPoint presentaties redigeren en van kanttekeningen voorzien. Met de nieuwe audiofunctie maak je stemopnames, waarin je achteraf kunt zoeken. Je tikt hierbij een woord in en je gaat naar het gevraagde moment in de opnames. Een nieuw mappenbeheer vereenvoudigt het beheer.

Koppeling met Windows

Met de geüpgradede link naar Windows heb je vanaf je Windows 10 PC toegang tot je mobiele apps. Later dit jaar krijg je ook de mogelijkheid om meerdere apps naast elkaar op je PC te laten draaien. Door snelkoppelingen op je Windows 10-PC te maken, is het niet langer nodig in je smartphone te zoeken naar apps. Samsung Notes synchroniseert met Microsoft OneNote en Outlook, en Reminders met Microsoft Outlook, To Do en Teams.

Ook zijn Xbox-games beschikbaar op de Galaxy Note20-serie. Gebruikers hebben toegang tot meer dan 100 games. Het apparaat biedt ondersteuning voor 5G en Wi-Fi 6. De Galaxy Note20-serie is voorzien van een beeldverhouding van 21:9 en een scherm met 24 fps. Ook is een 8K-camera aanwezig. De Pro Video-modus bevat onder meer professionele scherpstelling, audio, belichting, zoomhulpmiddelen en 120fps-opnames met FHD-opties. Met de nieuwe Laser Auto-Focus Sensor op de Note20 Ultra kun je nauwkeurig focussen en met Live Focus Video geef je je opnames diepte.

Met Samsung DeX verbind je de Galaxy Note20-serie draadloos met een Smart TV als je een groter scherm nodig hebt. Dit maakt het mogelijk op twee schermen tegelijk te werken. De Galaxy Note20 Ultra is voorzien van een Dynamic AMOLED 2X-display met 120Hz-verversingssnelheid. De batterij kan in 30 minuten tot meer dan 50% worden opgeladen. Met de functie Nearby Share op de Note20-serie is het mogelijk content de delen met een ander UWB-compatibel Galaxy-device. Andere gebruikers in je buurt komen automatisch bovenin je deelvenster te staan.

Galaxy Tab S7 en Tab S7+

De Galaxy Tab S7 en Tab S7+ zijn twee nieuwe tablets met 5G-connectiviteit van respectievelijk 11 inch en 12,4 inch. De refresh rate is bij allebei 120 Hz. De tablets zijn beschikbaar met een toetsenbord, dat apart verkrijgbaar is. Daarnaast is een geüpgradede S Pen beschikbaar.

De Galaxy Tab S7 en S7+ zijn vanaf 21 augustus beschikbaar in de kleuren Mystic Black, Mystic Bronze en Mystic Silver. De tablets worden standaard geleverd met 128 GB opslaggeheugen. Je kunt daarnaast kiezen voor varianten met 256 GB geheugen. De Galaxy Tab S7 Wi-Fi-versie heeft een verkoopadviesprijs van € 699,- en de LTE-versie kost € 799,-. De Galaxy Tab S7+ heeft een verkoopadviesprijs van € 899,- (Wi-Fi) en € 1.099,- (5G).

Galaxy Watch3

De Galaxy Watch3 helpt gebruikers hun routines te beheren en fitnessdoelen te bereiken. Met de smartwatch kunnen zij hun gezondheid op dagelijkse basis te monitoren.

De smartwatch is voorzien van sensoren die de zuurstofsaturatie en bloeddruk meten, en hartfilmpjes maken. Bij een harde val constateert de valdetectiefuntie dat en stuurt direct een SOS-bericht naar je contactpersonen voor noodgevallen.

De Galaxy Watch3 is beschikbaar vanaf 7 augustus voor een verkoopadviesprijs van € 429,- (41 mm) en € 459,- (45 mm). De Galaxy Watch3 van 41 mm is verkrijgbaar in de kleuren Mystic Silver en Mystic Bronze. De 45 mm is verkrijgbaar in de kleuren Mystic Black en Mystic Silver. Later dit jaar komt ook een premium titaniumversie beschikbaar, in de kleur Mystic Black, voor een verkoopadviesprijs van € 649,-.

Galaxy Buds Live

De Galaxy Buds Live zijn voorzien van actieve ruisonderdrukking en een lange accuduur van zo’n 6 uur. Opladen kan via de charging case. Ook hebben de Buds Live een snelle oplaadfunctie, waarmee je na slechts 5 minuten laden 1 uur speeltijd hebt.

Vanaf 21 augustus zijn de Galaxy Buds Live in Nederland verkrijgbaar in de kleuren Mystic Black, Mystic Bronze en Mystic White, voor een verkoopadviesprijs van € 189,-.

Galaxy Z Fold2

Samsung introduceert daarnaast de opvouwbare smartphone Galaxy Z Fold2. De Galaxy Z Fold2 heeft twee Infinity-O schermen. Het coverscherm is 6,2 inch en het hoofdscherm 7,6 inch, wat groter is dan die van de Galaxy Fold.

De Galaxy Note20 en Galaxy Note20 Ultra zijn vanaf 21 augustus verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 1.049,- voor de Galaxy Note20 (5G met 256 GB), € 1.299,- voor de Galaxy Note20 Ultra (5G met 256 GB geheugen) en € 1.399,- voor de Galaxy Note20 Ultra 5G met 512 GB geheugen (exclusief verkrijgbaar in de Samsung Experience Store en Samsung e-store). De Galaxy Note20 is beschikbaar in de kleuren Mystic Bronze, Mystic Grey en Mint (exclusief verkrijgbaar in de Samsung Experience Store en Samsung e-store). De Galaxy Note20 Ultra is beschikbaar in de kleuren Mystic Bronze en Mystic Black.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility