Wouter Hoeffnagel - 10 augustus 2020

Fondo behaalt derde Master Services Competency als partner van VMware

Fondo behaalt derde Master Services Competency als partner van VMware image

ICT-adviesbureau Fondo behaalt haar derde Master Services Competency (MSC) als partner van VMware, deze keer voor Network Virtualization. VMware reikt de MSC’s uit aan haar partners als bewijs dat zij grondige kennis hebben op een specifiek gebied en de expertise bezitten om de bijbehorende VMware-oplossingen te implementeren. Eerder behaalde Fondo al de MSC voor Datacenter en Digital Workspace.

Met deze MSC laat Fondo zien dat zij is uitgegroeid tot een specialist op het gebied van VMware en Network Virtualization. Kenneth del Rio van Heese, Senior Manager Business Partners & Alliances Benelux: “Dit is voor Fondo de derde MSC. Fondo is daarmee uitgegroeid van een specialist op VMware End User Computing naar een breed georiënteerde partner op vlak van Datacenter, Digital Workspace en nu ook Networking.”

Sinds 2014 partner

Sinds 2014 is Fondo partner van VMware. Een samenwerking die ontstond toen de partij waar Fondo toentertijd mee werkte, AirWatch, werd geacquireerd door VMware. Als expert in mobility werd de samenwerking met Fondo doorgezet.

Edwin de Ron, Strategic Business Partner bij VMware: “Onze partners fungeren als een verlengstuk van onze organisatie, zij brengen de klantuitdagingen samen met onze technologie. Fondo is heel sterk in het maken van die vertaalslag naar de eindklant.” Samen investeren ze in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen, maar ook in het opleiden van hun mensen, zodat ze klanten altijd de beste ondersteuning kunnen bieden.

Zekerheid en vertrouwen voor de eindklant

Niet alleen technische kennis is belangrijk bij het halen van een MSC, ook de klantervaring speelt hier een grote rol. Naast het behalen van technische certificeringen moet een partner minimaal drie succesvolle implementaties bij eindklanten hebben uitgevoerd. Pas als deze klanten hebben laten weten dat zij tevreden zijn met de geleverde diensten, dan krijgt de partner de MSC.

Partners van VMware met MSC’s hebben aantoonbaar kennis en kunde op het specifieke gebied waar de MSC op ziet. In Nederland zijn er slechts drie partners in Nederland die drie of meer MSC’s van VMware hebben.

Door de partnership en de technologie van VMware kan Fondo gebruiksvriendelijke oplossingen creëren om zo de processen van klanten te ondersteunen. Marc van Rinsum, Managing Partner bij Fondo: “Wij willen klanten helpen bij een betere gebruikservaring waarbij veiligheid normaal is, zodat men optimaal gebruik maakt van IT-oplossingen om het primaire proces te ondersteunen.”

Oplossingen voor de toekomst

Om klanten de beste oplossingen te blijven bieden, zijn VMware en Fondo constant in beweging om in oplossingen te investeren. Zo wordt er vanuit VMware continu aan het portfolio gewerkt. Laatst acquireerde zij Pivotal, een expert in Modern App Development, zodat hun partners ook op dit gebied kennis kunnen opdoen en een hoge status kunnen behalen. Dit heeft ook zijn weerslag op de MSC: in het kader van de overname van Pivotal is er sinds 17 juli ook een MSC voor Modern Apps te behalen. Een mooie ontwikkeling en kans voor Fondo om verder te groeien als Principal Partner van VMware.

Van Rinsum: “In de aankomende jaren zullen wij ons niet alleen blijven richten op de digitale werkplek, datacenter en netwerk, maar ook gaan we aan de slag om op een moderne manier applicaties aan te bieden zoals met VMware Tanzu.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!