Het monitoringsysteem uitbreiden en integreren met automatisering en scripting

25-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Het monitoringsysteem uitbreiden en integreren met automatisering en scripting

Beheerders houden van script. Er zijn dan ook allerlei soorten script beschikbaar, variërend van op maat gemaakte scripts tot community scripts. Beschikt u liever over ingebouwde functionaliteit van uw monitoringsleveranciers, of juist over een hele reeks community scripts? Wat is daarnaast de beste rol voor scripts in IT-monitoring?

Een van de pareltjes binnen eG Enterprise is het vermogen op afstand acties uit te voeren en taken te automatiseren met behulp van ingebouwde functionaliteit. In gesprekken met klanten en collega's uit de markt krijg ik vaak de vraag voorgelegd waarom eG Innovations geen functionaliteiten toevoegt via op maat gemaakte scripts en een database met scripts gedeeld door de community.

De volgende vragen hebben mij aan het denken gezet over monitoring en scripts:

  • Waarom zou je op maat gemaakte scripts voor monitoring of dataverzameling willen gebruiken in plaats van een door de vendor ondersteunde specifieke functionaliteit?
  • Waar en wanneer is het nuttig om taken/acties uit te voeren en zouden dit op maat gemaakte scripts moeten zijn of out-of-the-box functionaliteit?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van op maat gemaakte (communtiy scripts ten opzichte van functionaliteit die is gebouwd en wordt beheerd door de vendor?

Lees verder

Terug naar nieuws overzicht
Software