Dell breidt Chromebook aanbod uit met Latitude 7410 Chromebook Enterprise

Dell breidt Chromebook aanbod uit met Latitude 7410 Chromebook Enterprise

Dell breidt Chromebook aanbod uit met Latitude 7410 Chromebook Enterprise

13-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Dell breidt Chromebook aanbod uit met Latitude 7410 Chromebook Enterprise

Dell lanceert de Latitude 7410 Chromebook Enterprise. Deze 2-in-1 14 inch-laptop is gericht op zakelijk gebruik of 2-in-1 van Dell Technologies met onder meer beveiligingfeatures en snelle verbindingsmogelijkheden.

Met de Latitude 7410 Chromebook Enterprise breidt Dell zijn Latitude Chromebook-productlijn verder uit. Dell wil bedrijven meer keuze in apparaten bieden zonder dat dit ten koste gaat van de schaalbaarheid, het beheer en de beveiliging van de onderneming.

'Ontworpen voor werknemers en IT-managers'

“Dit is niet zomaar een Chromebook”, zegt Rahul Tikoo, senior vice president, Commercial Product Group, Dell Technologies. “Onze nieuwste Latitude Chromebook Enterprise is ontworpen voor zowel werknemers als IT-managers die Chrome OS in de organisatie gebruiken. Werknemers zullen heel tevreden zijn met het strakke design en de samenwerkingsfuncties die hen helpen omgaan met de nieuwe werkdynamiek. IT-managers hebben dan weer de beheer- en beveiligingsmogelijkheden die ze nodig hebben voor het inzetten van apparaten in een bedrijfsomgeving.”

“We evalueren voortdurend de tools en technologie die onze teams helpen om de klanten beter te bedienen. Tegelijkertijd houden we vast aan onze missie om duurzame producten te gebruiken waar dat mogelijk is”, zegt Sarah Paiji Yoo, CEO en medeoprichter van Blueland. “Het gebruik van de Latitude Chromebook Enterprise-apparaten, die vol duurzame features zitten, bood mijn team nieuwe mogelijkheden om samen te werken en flexibel en productief te blijven toen we naar thuiswerken moesten overschakelen.”

Werken vanaf elke locatie

De Latitude 7410 Chromebook Enterprise is ontworpen voor executives, mobiele professionals en remote workers. Het apparaat bevat nieuwe beveiligings- en productiviteitsfuncties die ervoor orgen dat werknemers aan de slag kunnen zonder tijd verliezen met het instellen van het apparaat. De Latitude 7410 Chromebook is in samenwerking met Intel ontwikkeld als onderdeel van het innovatieprogramma Project Athena. Het apparaat bevat LTE mobiele breedband, Intel WiFi 6 en tot de tiende generatie Intel Core i7-processoren. Dell meldt dat het hierdoor bijvoorbeeld mogelijk is tot 8,6 keer sneller te werken in Google Sheets.

Het ingebouwde low blue light 4K-schermtechnologie verbetert leesbaarheid en oogcomfort. Een uitgebreide display met vierzijdige dunne rand biedt ook meer scherm om contact te hebben met collega’s en opties voor akoestische ruisonderdrukking die de kwaliteit van videogesprekken verhogen.

Batterijduur

De batterijduur van de Latitude 7410 bedraagt 21 uur. Indien de accu leeg is kan het apparaat snel van 0% naar 35% worden opgeladen in slechts 20 minuten met ExpressCharge Boost, of tot 80% in één uur met ExpressCharge.

De Latitude Chromebook kan in minder dan drie seconden worden opgestart door het apparaat simpelweg met één hand te openen. Een breed scala aan poorten is beschikbaar om gebruikers extra flexibiliteit te bieden. Apps zijn lokaal of online beschikbaar via de Chrome-browser of de beheerde Google Play Store. Optioneel is het apparaat te voorzien van een ingebouwd privacy-scherm en een privacy-sluiter voor de camera.

Professionals hebben de keuze tussen bewerkt aluminium of koolstofvezel. De Latitude 5400 Chromebook Enterprise is beschikbaar in een nieuwe zilveren kleur om werknemers van een moderne look & feel te laten genieten.

Beheer en security

Organisaties bereiden zich voor om op lange termijn op afstand te werken. Dell Technologies Unified Workspace vermindert de IT-complexiteit en helpt IT-managers de Latitude Chromebook Enterprise te beveiligen, beheren en ondersteunen. Het apparaat is in meer dan 50 landen en met 14 gelokaliseerde toetsenborden verkrijgbaar, zodat bedrijven verschillende configuraties kunnen selecteren en aanschaffen. Intel Stable IT Platform maakt het onder meer mogelijk de opslag en de batterij te onderhouden en upgraden. Ook kunnen zij hetzelfde ondersteuningsmodel in de hele organisatie gebruiken.

“Nog meer dan voorheen hebben IT-beheerders tegenwoordig innovatieve technologische oplossingen nodig ter ondersteuning van hun moderne cloud-first ondernemingen”, zegt John Solomon, vicepresident van Chrome OS bij Google. “Daarom zijn we verheugd dat we onze premium Chromebook-opties voor zakelijke klanten kunnen uitbreiden met de Latitude 7410 Chromebook Enterprise. Aangedreven door Chrome OS stelt de Dell Latitude Chromebook Enterprise IT-managers in staat om snel en veilig te implementeren, zodat werknemers hun werk op een effectieve manier gedaan krijgen, ongeacht hun locatie.”

Beschikbaarheid en prijs

De Latitude 7410 Chromebook Enterprise is verkrijgbaar vanaf $1,299.00 en is binnenkort verkrijgbaar met Intel Core i3-processors vanaf $1,099.00.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility