Microsoft kondigt dual screen smartphone Surface Duo aan

Microsoft kondigt dual screen smartphone Surface Duo aan

13-08-2020 | door: Redactie

Microsoft kondigt dual screen smartphone Surface Duo aan

Microsoft maakt een lanceerdatum en een prijs bekend voor haar smartphone met twee schermen. Het apparaat is vanaf september in de Verenigde Staten te koop voor 1.399 dollar, omgerekend 1.189 euro.

De Surface Duo, Microsoft's eerste smartphone sinds het afscheid nam van Windows Phone en Nokia in 2016, is een toestel op Android dat bestaat uit twee schermen. In oktober vorig jaar lichtte het bedrijf al een tip van de sluier op. Nu maakt het bedrijf bekend dat de Surface Duo vanaf 10 september beschikbaar is in de VS voor 1.399,99 dollar (125GB opslag) of 1.499,99 dollar (256GB opslag).

Twee 5,6 inch schermen

Veel meer behalve de prijs is er momenteel niet bekend. Het gaat om een Android-toestel met twee 5,6 inch schermen die samen openvrouwen tot één 8,1 inch scherm. In tegenstelling tot Huawei of Samsung gaat Microsoft niet voor één vouwbaar scherm, maar wel voor twee schermen die dicht bij elkaar liggen, zoals LG al een tweetal jaar doet.

Microsoft zet met haar nieuwe smartphone vooral in op zakelijke gebruikers. Zo benadrukt het uiteraard de mogelijkheid om met Microsoft 365 te werken en is er interactie met een (niet inbegrepen) stylus mogelijk.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Hardware