Wouter Hoeffnagel - 14 augustus 2020

Pure Storage en Cohesity sluiten strategisch partnership

Pure Storage en Cohesity sluiten strategisch partnership image

Pure Storage en Cohesity sluiten een strategisch partnerschap voor het op de markt brengen van Pure FlashRecover, Powered by Cohesity. Cohesity is een datamanagementbedrijf die oplossingen levert voor het maken van back-ups, beheren van data en waarde halen uit data.

Pure en Cohesity spelen met de samenwerking in op de sterk toenemende vraag van klanten naar een geïntegreerde all-flash oplossing voor dataprotectie voor het maken van back-ups en waarmee zij deze op grote schaal kunnen herstellen. De oplossing maakt flash-to-flash-to-cloud dataprotectie mogelijk en maakt een snelle, onafhankelijke opschaling van de verwerking, doorvoer en opslagcapaciteit mogelijk voor het meest efficiënte gebruik van alle resources.

De oplossing stelt organisaties ook in staat om toekomstvaste investeringen in datacenters te doen en de performance te realiseren die nodig is om te voldoen aan de groeiende eisen voor dataherstel op petabyte-niveau. Bovendien maakt de oplossing het mogelijk om back-upgegevens te hergebruiken voor analytics en DevOps, waardoor meerdere applicaties gebruik kunnen maken van dataopslag op het file en object FlashBlade-platform.

Snel herstel mogelijk maken

"Zoals de situatie van vandaag overduidelijk heeft gemaakt, is bedrijfscontinuïteit meer dan alleen het overleven van een gebeurtenis, het gaat erom dat een bedrijf kan gedijen tijdens een crisis, ongeacht de omstandigheden", aldus Charles Giancarlo, voorzitter en CEO, Pure Storage. "Samen met Cohesity kunnen we de eerste volledig geïntegreerde oplossing leveren die een snel herstel mogelijk maakt, ontworpen voor het lange termijn succes van elke organisatie".

"We brengen samen met Pure een oplossing op de markt die uitzonderlijke all-flash mogelijkheden integreert met een geavanceerd dataprotectie-aanbod en daarmee nieuwe mogelijkheden voor klanten biedt", zegt Mohit Aron, CEO en oprichter van Cohesity. "Door onze samenwerking met Pure stellen we ondernemingen in staat om hun investeringen toekomstbestendig te maken door performance, eenvoud en schaalgrootte te bieden - ondersteund door een gedeeld geloof in een sterke focus op de klant.”

"Data recovery kan in de wereld van vandaag een bijzondere uitdaging zijn, omdat ransomware-aanvallen steeds vaker voorkomen de hoeveelheid data die die moet worden beschermd blijft groeien door de digitale transformatie", zegt Steve McDowell, Senior Analyst, Storage, Moor Insights & Strategy. "IT-beslissers zullen deze oplossing verwelkomen. Het voorziet in de behoefte aan snelle recovery en hergebruik van enorme hoeveelheden back-updata, met het gebruiksgemak waar beide bedrijven om bekend staan. We hebben nog geen vergelijkbare oplossing voor geïntegreerde storage en dataprotectie gezien.”

Beschikbaarheid

Pure FlashRecover, Powered by Cohesity wordt momenteel door gezamenlijke klanten getest en is in het najaar van 2020 beschikbaar in de Verenigde Staten. In de andere landen is de oplossing in de loop van 2021 beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!