Softwarebedrijf Klippa breidt uit naar de VS

14-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Softwarebedrijf Klippa breidt uit naar de VS

De Groningse scale-up Klippa, gespecialiseerd in het automatiseren van documentverwerking en OCR-technologie, betreedt de Amerikaanse markt. De Amerikaanse Jesus Cruz als business developer wordt verantwoordelijk voor de Amerikaanse markt.

Wereldwijd voelen bedrijven de klap van het COVID-19-virus, maar de wereld van de digitalisering en automatisering bloeit. "Dit heeft deels te maken met het feit dat medewerkers niet langer handmatig data-invoer willen doen, maar ook met het feit dat organisaties door COVID-19 het gebruik van papieren documenten moeten terugdringen en fysiek contact zoveel mogelijk moeten beperken", aldus Yeelen Knegtering, CEO en oprichter van Klippa. "Hoe meer mensen bijvoorbeeld paspoorten, contracten en bonnetjes aanraken, hoe groter het risico om de ziekte te verspreiden."

Jesus Cruz

De Amerikaanse business developer Jesus Cruz. Cruz' zal verantwoordelijk worden voor de Amerikaanse markt. Zijn focus ligt op bedrijven in de boekhouding, de horeca en de bouw. Hij zal ook een niche marktonderzoek doen naar het commerciële potentieel van Klippa in een aantal Amerikaanse steden aan beide kusten. "Ik kwam naar Nederland voor een uitwisselingsprogramma, maar ik besloot niet terug te gaan naar de VS", zegt Cruz. "Ik werd verliefd op het land en op Groningen in het bijzonder, met zijn prachtige oude gebouwen en grachten. Nu ik ook als business developer kan werken voor een jonge en veelbelovende scale-up, blijf ik voorlopig hier."

Cruz studeerde Global Political Economy aan SUNY Geneseo en deed zijn master in Internationale Politieke Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij begon zijn carrière in de bouwsector, waar hij accountmanagement deed voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in irrigatiesystemen. Recentelijk werkte Cruz in Amsterdam voor Tubble en FactoringVergelijken, waar hij marktonderzoek deed naar doelgroepen, marketingactiviteiten onderhield en actief was in de klantenservice.

Terug naar nieuws overzicht
Software