Schneider Electric en Fortinet beveiligen digitale transformatie

19-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Schneider Electric en Fortinet beveiligen digitale transformatie

Schneider Electric, gespecialiseerd in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, en Fortinet, leverancier van geïntegreerde en geautomatiseerde cyberbeveiligingsoplossingen, gaan een strategisch partnerschap aan. De partijen gaan cyberbeveiligingsoplossingen aanbieden die inspelen op de unieke behoeften van OT-netwerken. Binnen deze overeenkomst integreert Schneider Electric de firewalls, beveiligde toegang en andere veiligheidsoplossingen voor apparaten van Fortinet in haar eigen cyberbeveiligingsoplossingen om klanten te helpen hun digitale activiteiten te beveiligen en te beschermen.

"Bedrijven moeten cyberbeveiliging op alle niveaus binnen hun werkzaamheden en gedurende de hele levenscyclus van het bedrijf aanpakken. Op deze manier kunnen ze blijven profiteren van nieuwe digitale technologieën en meer waarde uit hun activiteiten te halen", aldus Jay Abdallah, vicepresident Cybersecurity Services bij Schneider Electric. “Tegenwoordig is het meer dan ooit van cruciaal belang dat bedrijfseigenaren van tevoren cyberbeveiligingsrisico's aanpakken en vervolgens de beste cyberbeveiligingsoplossingen implementeren voor hun specifieke behoeften en omgevingen. Door onze technologie, ervaring en expertise te combineren met de producten van Fortinet, zijn we beter in staat om op maat gemaakte, holistische oplossingen te ontwikkelen en te implementeren die niet alleen de digitale transformaties van onze klanten mogelijk maken, maar ze ook in staat stelt hun cyberbeveiligingsrisico's te beheren gedurende de hele cyclus van hun werkzaamheden."

Dynamisch dreigingslandschap

Omdat bedreigingsvectoren praktisch met het uur veranderen en de kritieke infrastructuur en wereldwijde productie-industrie steeds meer bedreigd worden, is cyberbeveiliging niet een eenmalig iets. Omdat risico's dynamisch zijn, moet ook de aanpak van het managen en verminderen van cyberrisico's dynamisch zijn. Verschillende werkzaamheden vereisen verschillende oplossingen, en de behoeften veranderen in de loop van de tijd.

Met hun partnerschap willen Schneider Electric en Fortinet sterkere cyberbeveiligings- en bedreigingspreventie-oplossingen leveren die passen bij de veranderende behoeften van bedrijven. Via de overeenkomst willen de bedrijven gezamenlijk cyberbeveiligingsoplossingen ontwikkelen voor specifieke industrieën en toepassingen.

Webinar

Als panellid in Fortinet's gratis webinar Securing the Future of Industrial Controls: Insights from an Operations Leader Survey, zal Abdallah samen met Fortinet-experts en andere industrieleiders de voortdurende IT-OT-convergentie bespreken en hoe het groeiende aantal IoT-apparaten invloed heeft op fabrieksomgevingen. Daarnaast worden goede ervaringen gedeeld en bespreken ze hoe het toepassen ervan kan helpen om de uitdagingen van het beveiligen van het digitaal getransformeerde landschap aan te pakken.

Het webinar vindt plaats op 20 augustus 2020 om 18:00-19:00. Bezoek de website voor meer informatie en om je aan te melden.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie