Witold Kepinski - 24 augustus 2020

IDC: sterke vraag naar security services en consultancy

IDC: sterke vraag naar security services en consultancy image

Volgens onderzoekbureau IDC wordt dit jaar meer dan 125 miljard dollar uitgegeven aan cybersecurity oplossingen. Er is met name veel vraag naar consulting en services. De vraag naar security hardware en software trekt volgende jaar weer aan.

IDC heeft berekend dat de cybersecurity uitgaven dit jaar met 6 procent groeien tot 125,2 miljard dollar. Vooral security services zijn zeer in trek, die groeien dit jaar met tien procent.

De vraag naar security hardware en software groeit dit jaar respectievelijk een 4 en 3 procent. Dat komt mede door de coronacrisis waardoor organisaties wat minder uitgeven. Maar volgend jaar wordt er meer uitgegeven aan firewalls, utm, vpn, inbraakdetectie- en preventie toepassingen. Op het gebied van software investeren bedrijven in 2021 meer in endpoint security, analytische toepassingen, response oplossingen en orkestratie.

IDC verwacht tegen 2024 een jaarlijkse groei van 8,1 procent in de beveiligingsmarkt. Tegen dat jaar is de markt goed voor 174,7 miljard dollar met een sterke vraag naar managed security services.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!