Western Digital lanceert WD Purple Ultra Endurance microSD-kaart voor AI en 4K smart video

25-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Western Digital lanceert WD Purple Ultra Endurance microSD-kaart voor AI en 4K smart video

Western Digital lanceert de WD Purple SC QD101 microSD-kaart. De WD Purple microSD-kaart biedt 24x7 opname met lage bitsnelheid onder alle weersomstandigheden of back-up opslag wanneer een op een NVR aangesloten camera de verbinding verliest.

Door het toegenomen gebruik van AI in slimme videocamera’s en steeds hogere videoresoluties stijgt de vraag naar opslagcapaciteit op de camera. Beveiligingscamera's die momenteel gebruikt worden in slimme steden en bedrijfsomgevingen nemen vaak continu video op in 1080p, maar de verwachting is dat 4K-compatibele camera's in 2023 een aandeel van meer dan 24 procent hebben. De toename tot 5,7x bits in 4K video versus 1080p-video stimuleert de vraag naar meer betrouwbare opslag op beveiligingscamera’s. Met de WD Purple SC QD101 microSD-kaart speelt Western Digital hierop in.

24/7 videobewakingscamera's

De microSD-kaart is geoptimaliseerd voor 24/7 videobewakingscamera's en beschikbaar met capaciteiten van 32 GB tot 512 GB. Ook is de kaart weerbestendig, vochtbestendig en bestand tegen temperaturen van -25 tot 85 graden Celsius. Ook is failover lokale opslag en continue opname beschikbaar, ook in het geval van een tijdelijke loskoppeling van de camera. De microSD-kaart kan zijn resterende levensduur meten met het oog op preventief onderhoud. De kaart maakt gebruik van 96-laags 3D NAND-technologie

De WD Purple SC QD101 microSD-kaart is een aanvulling op de WD Purple HDD’s van Western Digital. Beide behoren tot de WD Purple-lijn, storage-oplossingen die specifiek ontworpen zijn voor leveranciers en installateurs van beveiligingssystemen. "Klanten zijn op zoek naar hoge capaciteit, duurzame opslag op de camera voor verschillende gebruiksscenario's in openbare veiligheid en AI-analyse", zegt Stefaan Vervaet, senior director of Smart Video, Devices Group, bij Western Digital. "WD Purple producten leveren de geoptimaliseerde opslagtechnologie om deze gevarieerde visuele workloads aan te kunnen."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware