Secureworks partnerprogramma biedt eenvoud en flexibiliteit

Maureen Perrelli, Secureworks Chief Channel Officer

Secureworks partnerprogramma biedt eenvoud en flexibiliteit

Maureen Perrelli, Secureworks Chief Channel Officer

26-08-2020 | door: Teus Molenaar
Deel dit artikel:

Secureworks partnerprogramma biedt eenvoud en flexibiliteit

De oplossing van Secureworks biedt soelaas voor drie van de grootste actuele uitdagingen voor interne beveiligingsteams: onvoldoende zicht op de hele omgeving van de organisatie, te veel complexiteit door ongecoördineerde beveiligingstools en te weinig context om snel en adequaat te reageren op cyberdreigingen. Bij het nieuwe wereldwijd partnerprogramma zijn eenvoud en flexibiliteit eveneens het uitgangspunt.

“Ons wereldwijd partnerprogramma draait om eenvoud en flexibiliteit. Ik wist dat partners niet met ons in zee zouden gaan als het hele proces omslachtig was of als we moeilijk waren om mee samen te werken”, stelt Maureen Perrelli, Chief Channel Officer bij Secureworks. Klanten kunnen hun cybersecurity-programma’s met de Managed Detection and Response-oplossing eenvoudig opschalen om hun steeds groter wordende IT-infrastructuur te beschermen.

Van meet af aan is samenwerking de sleutel voor goede partnerrelaties bij Secureworks. Zo ook in het nieuwe programma. Perelli: “Als je kijkt naar de geschiedenis van Secureworks, is partnerschap altijd een belangrijk aspect geweest van ons succes en het beschermen van klanten tegen cyberdreigingen. Onze investering in een wereldwijd partnerprogramma toont dit streven nog maar eens aan.”

Nieuw wereldwijd partnerprogramma

Een klinkend voorbeeld van de eenvoudige opzet is het ontbreken van de verschillende certificatieniveaus. “Er zijn ook geen beperkingen verbonden aan ons programma. Er zijn geen niveaus of andere eisen. Zodra een partner zich aanmeldt en tekent, doen ze mee.” Waar meestal goud, zilver, diamant of platina een bepaald niveau in partnerverhoudingen duiden, ontbreekt deze ten enenmale in het nieuwe wereldwijd partnerprogramma van Secureworks, dat overigens per 21 mei 2020 geldig is. Perrelli heeft met haar team hard gewerkt om het programma in te richten. Partners kunnen met ons samenwerken op een manier die het beste past bij hun bedrijfsmodel of behoeften. Als ze mogeljke klanten naar ons willen doorverwijzen, is dat prima. Als ze onze oplossingen rechtstreeks aan hun klant willen doorverkopen, is dat ook prima. En het beste van alles is dat hoe beter de partner presteert, hoe hoger de verdiensten zijn – vanaf dag één van de samenwerking”, legt Perrelli uit.

Het mooie is, zo zegt zij, dat het nieuwe partnerprogramma helemaal opnieuw is ingericht met hulp van specialisten op dit vlak en vanuit het oogmerk van de partner.

Toevoegen

In Nederland heeft Secureworks een sales-team in Amsterdam. Secureworks werkt wereldwijd samen met plusminus driehonderd partners. "Onze business is zeer complementair aan andere IT- of technologiepartners. Bij Secureworks richten we ons namelijk specifiek op security. Dat is onze enige business, en onze enige focus ligt op de bescherming van onze klanten.”

Interessante markt

“Wat ik het meest fascinerend vind aan security is dat het betrekking heeft op elk aspect van technologie. Vandaag de dag maken alle bedrijven een zekere mate van digitale transformatie door”, aldus Perrelli. Vrijwel alle IT-analisten, zoals Gartner en IDC, verwachten dat wereldwijd de IT-budgetten licht krimpen als gevolg van de economische crisis die corona veroorzaakt. Tegelijkertijd zorgt de pandemie ervoor dat de uitgaven aan security stijgen, omdat velen thuis werken. Ook zet de digitale transformatie door; dit leidt tot veel meer data die bescherming nodig hebben.

In 2020 bedraagt wereldwijd de cybersecurity markt 173 miljard dollar, en deze groeit naar 270 miljard dollar in 2026 (bron: Australian Cyber Security Growth Network). Die groei zal zich ook in Nederland voordoen. Ons land loopt, wereldwijd gezien, voorop bij het automatiseren van bedrijfsprocessen. “Wij zien Nederland als een van de meest technologisch innovatieve en vooruitstrevende landen van Europa. Cybersecurity en ransomware staan hoog op de prioriteitenlijst van Nederlandse IT- en security-leiders die deze vooruitgang willen veiligstellen. Het is dus een belangrijke markt voor ons en we zijn hier om organisaties te helpen hun risico's te beperken”, verklaart Perrelli.

Oplossingen

Secureworks, met het hoofdkantoor in Atalanta en onderdeel van Dell Technologies, zit al meer dan twintig jaar in de cybersecurity-branche. Het klantenbestand is zeer gevarieerd. Van kleine bedrijfjes of organisaties (zoals een advocatenkantoor) tot aan de grote multinationals. Zo gevarieerd als het klantenbestand is, zo breed is ook het palet aan oplossingen van Secureworks. Het datacenter, het bedrijfsnetwerk, de endpoints en alles dat ertussen zit: de onderneming heeft er bescherming voor. “Wij willen onze channel-partners in staat stellen om te profiteren van onze marktleidende capaciteiten en te voldoen aan de security-behoeften van hun klanten. Maar we willen hen ook de kans geven om sterkere relaties en meer winstgevende partnerschappen met hun klanten op te bouwen”, vertelt Perrelli.

Portaal

Wie de geëigende trainingen volgt, krijgt daarvoor beloningen. Dit alles is via een partnerportaal af te handelen. Daar gebeuren de dealregistraties, de trainingen, marketing content/funding enzovoorts. De channel-accountmanagers hebben geregeld overleg met de partners. Een partner van Secureworks kan marketing funding aanvragen via het portaal en gezamenlijk marketing- en sales-activiteiten uitvoeren, gericht op het binnenhalen van nieuwe klanten.

Intelligentie

Bijzonder aan de oplossingen van Secureworks is dat de onderneming machine learning inzet om de producten en diensten beter te maken. Dit levert de intelligentie, snelheid en schaalbaarheid op die nodig zijn om de steeds veranderende cyberaanvallen af te kunnen weren. Naarmate organisaties meer digitaal zijn ingericht, neemt het risico op cyberaanvallen toe. Dat gebeurt vrij snel; daarom zijn beveiligingsoplossingen nodig die kunnen meegroeien met het IT-platform van een organisatie.

De experts van Secureworks beoordelen dagelijks zo’n 310 miljard cybergebeurtenissen, verzameld bij meer dan 4000 klanten in meer dan 50 landen. Door te investeren in supervised machine learning en analyses, en de knapste koppen uit de industrie, heeft het bedrijf met succes de waarneming van incidenten kunnen automatiseren, kan zij correlaties maken en gebeurtenissen in context plaatsen. “Het voordeel dat Secureworks biedt is de unieke benadering van software en diensten, waarbij security centraal staat. Deze aanpak is ontworpen zodat klanten er gebruik van kunnen maken zoals ze dat willen, op basis van hun veranderende bedrijfsbehoeften. Bij Secureworks geloven we in een gezamenlijke aanpak van cybersecurity. Dit houdt in dat onze partners, onze klanten en Secureworks allemaal samenwerken”, aldus Perrelli.

Wie meer wil weten over het wereldwijd partnerprogramma van Secureworks en zich wil aanmelden als partner kan hier terecht.

Door: Teus Molenaar

Terug naar nieuws overzicht
Security