Accenture schrapt wereldwijd duizenden banen

26-08-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Accenture schrapt wereldwijd duizenden banen

Accenture schrapt naar verluidt maar liefst 25.000 banen over de hele wereld. Dit meldt de Australian Financial Review. De eerste bezuinigingsronde heeft inmiddels plaatsgevonden en naar verwachting meer zullen volgen.

Ontslagen worden gemaakt op basis van de prestaties en zijn gericht op de onderste vijf procent van het bedrijf waarbij vooral de 'low performers' exit gaan.

Accenture was al van plan om tegen 900 arbeidslaatsen in haar Britse activiteiten te reduceren. Dit na een recente winstoproep en een medeling tot kostenbesparingen wat een impact heeft op het personeel zo meldt The Guardian. The Guardian meldt dat Accenture tussen juli en september 700 tot 900 van haar Britse werknemers op alle niveaus wil verminderen vanwege een verminderde vraag naar haar diensten. Accenture heeft in totaal 11.000 werknemers in het VK. The Guardian meldt dat Accenture het aantal werknemers reduceert vanwege de coronacrisis dat leidt tot een een overcapaciteit van mensen in verhouding tot de vraag uit de markt.

De overname activiteit van Accenture draait overigens gewoon door. Accenture heeft onlangs zijn 20e acquisitie van dit jaar voltooid met de aankoop van CreativeDrive.

Lees alle details verder hier.

Terug naar nieuws overzicht