Open Source database specialist Redis Labs haalt honderd miljoen dollar op

26-08-2020 | door: Witold Kepinski

Open Source database specialist Redis Labs haalt honderd miljoen dollar op

Redis Labs, een open source database specialist en de aanbieder van Redis Enterprise, heeft aangekondigd dat het 100 miljoen dollar aan Series F-financiering heeft afgesloten bij een bedrijfswaardering van meer dan 1 miljard dollar.

Deze investering werd mede geleid door Bain Capital Ventures en TCV, met deelname van de bestaande investeerders Francisco Partners, Goldman Sachs Growth, Viola Ventures en Dell Technologies Capital. Met deze financiering heeft Redis Labs tot nu toe meer dan 246 miljoen dollar opgehaald.

Bedrijfsgegevens worden meer dan ooit gedistribueerd, afgeschermd en in volume groter. Om bedrijven uit elke branche in staat te stellen de kracht van deze gegevens te maximaliseren en te benutten, levert Redis Labs een realtime gegevensplatform waarmee ze voorspellingen kunnen beheren, verwerken, analyseren en doen, die hun klantervaringen zullen verbeteren en hun zaken vooruit zo beweert het bedrijf.

"Deze investering stelt ons in staat om te voldoen aan de stijgende vraag van bedrijven die elke markt en regio vertegenwoordigen, om hun Redis-implementaties op te schalen en hen te helpen winnen in de datagestuurde economie", zegt Ofer Bengal, medeoprichter en CEO van Redis Labs. “De ongekende omstandigheden die door COVID-19 zijn veroorzaakt, hebben de bedrijfsinvesteringen in het bouwen van applicaties die real-time, intelligente gegevensverwerking in de cloud vereisen, versneld. Gedurende deze tijd is Redis nog belangrijker geworden voor onze klanten, partners en gemeenschap. We zullen blijven investeren in het versterken van onze voetafdruk in de gemeenschap, het bevorderen van de Redis-technologie en het helpen van onze gebruikers om meer te doen met Redis. "

Terug naar nieuws overzicht