Redactie - 27 augustus 2020

AutoBinck stapt in bij SafeDrivePod

Mobiliteitsbedrijf AutoBinck heeft een belang genomen in de Nederlandse scale-up SafeDrivePod, de innovator die smartphonegebruik achter het stuur voorkomt. Eén op de vier verkeersongelukken is te wijten aan afleiding tijdens het rijden. Jaarlijks vallen er in Europa 6.000 verkeerslachtoffers en stijgen de maatschappelijke kosten als gevolg van smartphonegebruik achter het stuur. De slimme techniek van het Nederlandse bedrijf SafeDrivePod voorkomt afleiding door de telefoon tijdens het rijden.

SafeDrivePod, dat in 2016 is opgericht, heeft een leidende rol in de wereld bij het voorkomen van smartphoneafleiding tijdens het rijden en heeft gebruikers in meer dan 20 landen. Het bedrijf werkt samen met internationale verzekeringsmaatschappijen en leasemaatschappijen die hun schadelast en hun verzekeringspremies willen verlagen en met fleetowners die investeren in de veiligheid van hun medewerkers. Inmiddels zijn er meer dan 100.000 SafeDrivePod’s verkocht.

Gekoppeld aan de ambitie om zoveel mogelijk doden en gewonden in het verkeer te voorkomen, is nu een investeerder gevonden die deze visie deelt. Medeoprichter Paul Hendriks van SafeDrivePod: ‘Met AutoBinck is een solide partij ingestapt die het ons mogelijk maakt om versneld te groeien en die kan bijdragen aan onze ambitie om standaard te worden opgenomen in elke geproduceerde auto.’

Paul Zekhuis, CEO van AutoBinck: ‘De dienstverlening van SafeDrivePod sluit heel mooi aan bij de andere telematica-oplossingen die AutoBinck al biedt en past bij onze ambitie om innovatie in mobiliteit verder invulling te geven met concrete proposities voor grote fleetowners.’ SafeDrivePod gaat deel uitmaken van Mobinck, het nieuwe mobiliteitsbedrijf van AutoBinck.

Corona-tracer
Behalve de oplossingen om afleiding tijdens het rijden te minimaliseren heeft SafeDrivePod na het uitbreken van de coronapandemie de Corona-tracer gelanceerd. Medeoprichter Erik Damen van SafeDrivePod: ‘We hebben snel een van onze bestaande producten omgebouwd tot een meetinstrument dat alle contacten herleidt van werknemers die binnen 1,5 meter van een drager zijn geweest. En dit zonder dat daar GPS of een smartphone voor nodig is en met maximale privacywaarborging. Wereldwijd is er grote interesse in deze technologische oplossing. Hierdoor bieden we niet alleen veiligheid in het verkeer maar ook op de werkvloer.’

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!