Witold Kepinski - 27 augustus 2020

Mentha Capital neemt belang in Microsoft specialist Rapid Circle

Mentha Capital neemt belang in Microsoft specialist Rapid Circle image

Op de foto v.l.n.r.: Daniel McPherson, Harold Punter en Wilco Turnhout

Rapid Circle, een Nederlandse Microsoft cloud-specialist, heeft een investering ontvangen van private equity partij Mentha Capital. Het doel van de investering is om de internationale groei van Rapid Circle te versnellen, zowel organisch als door middel van acquisities. De ambitie is om binnen vijf tot zeven jaar uit te groeien tot een wereldwijde Microsoft specialist met meer dan 100 miljoen euro omzet en 1000 medewerkers. Naast uitbreiding in de bestaande markten Nederland, India en Australië, gaat Rapid Circle zich richten op het betreden van nieuwe markten waaronder Duitsland, België en landen in Zuid-Europa en Azië.

Rapid Circle is in 2008 opgericht door Harold Punter, Wilco Turnhout en Daniel McPherson en helpt bedrijven de overstap te maken naar Microsoft cloud-toepassingen en verzorgt het beheer daarvan. De organisatie heeft inmiddels zo’n 200 medewerkers en kantoren in Amsterdam. Pune en Melbourne. Microsoft schaart het Nederlandse bedrijf tot de belangrijkste partners wereldwijd. In de laatste vijf jaar realiseerde Rapid Circle jaarlijks 30 procent groei en kreeg daarvoor driemaal een FD Gazelle award. Met de kapitaalinjectie van Mentha Capital wil het deze groei versnellen en een wereldwijde speler worden.

“We zijn ons bedrijf gestart nog voordat de cloud een trend werd en hebben een sterke visie op hoe cloud-technologie bedrijven vooruit kan helpen”, vertelt Harold Punter, CEO van Rapid Circle. “Deze visie blijkt succesvol, ruim 200 organisaties maken inmiddels gebruik van onze diensten om slimmer en efficiënter te werken. We zijn nu klaar voor de volgende stap om de kansen die we internationaal zien, waaronder de toenemende vraag naar Microsofts cloud-oplossingen, te verzilveren.”

Groei door acquisities en verbreding dienstverlening
De investering van Mentha Capital stelt Rapid Circle in staat op te schalen en een solide groeistrategie uit te rollen. Daarvoor zijn onder meer strategische acquisities gepland van bedrijven met een vergelijkbare focus en organisaties die kunnen zorgen voor een verbreding van het dienstenportfolio. Met dit laatste profiteren ook de bestaande klanten van Rapid Circle. Voor medewerkers betekent de investering en uitbreiding bovendien dat er nieuwe carrièrekansen ontstaan.

De versnelde groei die Rapid Circle voor ogen heeft past bij de huidige marktsituatie waarin de meeste grote organisaties de stap hebben gemaakt naar het cloud-aanbod van Microsoft voor een deel van hun IT-omgeving. Zij breiden deze investeringen uit door ook hun datacenter en werkplekbeheer bij Microsoft onder te brengen. Naast traditionele IT-bedrijven kijken organisaties steeds vaker naar innovatieve partijen als Rapid Circle om hen daarbij te ondersteunen.

Haran Sold, partner bij Mentha Capital: "Het belang en de relevantie van Microsoft cloud-oplossingen als een bedrijfskritische infrastructuur en applicatie-omgeving is duidelijker dan ooit. Rapid Circle weet hoe het organisaties moet helpen om de uitdagingen aan te gaan die versnelde digitalisering en samenwerking op afstand met zich meebrengen. Door hen te ondersteunen met kapitaal en kennis willen we inspelen op de wereldwijde trend waarbij bedrijven sneller waarde willen halen uit nieuwe oplossingen en managed services afnemen voor digitale transformatie. Ik zie ernaar uit om Rapid Circle als sterke en ambitieuze Microsoft-partner te helpen bij het verwezenlijken van hun groei-ambities.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!