Bit Academy en Horizon College leiden software developers op

27-08-2020 | door: Redactie

Bit Academy en Horizon College leiden software developers op

BIT Academy, de vernieuwende peer-to-peer opleider voor ICT-onderwijs, kondigt aan het een samenwerking is aangegaan met de opleiding ‘Software Developer’ van het Horizon College uit Purmerend. Dankzij de samenwerking krijgen de studenten een betere aansluiting op de arbeidsmarkt en kunnen ze hun talenten beter ontplooien.

De opleiding is inmiddels gestart en zorgt ervoor dat studenten, die software developer willen worden, op een andere manier kennis opdoen. Op deze manier kunnen zij beter omgaan met de huidige snelle veranderingen in hun vakgebied. Dankzij de samenwerking kunnen studenten voortaan werken aan realistische opdrachten vanuit het bedrijfsleven en leren van seniors en coaches. Bovendien sluit de samenwerking goed aan bij de doelstellingen van stichting PurmerValley, dat onlangs 2,5 miljoen subsidie heeft ontvangen om ICT-projecten in de regio Purmerend te ontwikkelen en te versnellen.

De opleiding Software Developer, waarbij jongeren worden opgeleid om software te ontwikkelen voor verschillende toepassingen zoals websites, games en mobiele apps, wordt gedeeltelijk aangeboden op de inspirerende H20 Esports Campus in Purmerend. Op deze locatie zijn ook verschillende jonge technologische bedrijven gevestigd om zo kruisbestuiving te stimuleren. Door de technologische revolutie van de afgelopen decennia is het vakgebied in korte tijd enorm snel gegroeid. De behoefte aan goed geschoold ICT-personeel is dan ook vele malen groter dan het aanbod. Daarnaast verschijnen er maandelijks nieuwe technieken en frameworks, wat betekent dat studenten moeten leren omgaan met snelle veranderingen. Dit vraagt om een andere vorm van onderwijs die draait om het leren leren en samenwerken.

In time learning
Binnen de opleiding ‘Software Developer’ kunnen studenten hun eigen richting kiezen en tempo bepalen. Het gros van de tijd is de student bezig met opdrachten uit het bedrijfsleven, zodat ze weten waarvoor ze het doen. Coaches uit het bedrijfsleven met up-to-date ervaring begeleiden de studenten en geven workshops over actuele ontwikkelingen. Ook ‘in time learning’ is geïntroduceerd: studenten moeten zelf onderzoeken door dingen uit te proberen. Hierbij lopen zij tegen problemen aan en staan meer open om stof over de benodigde werkwijze op te nemen. Een ander belangrijk principe is samenwerking: je leert gezamenlijk in plaats van individueel. Dit betekent niet alleen samen opdrachten maken maar omvat ook elkaar coachen, feedback geven en hulp vragen.

“Door de samenwerking met Bit Academy verwachten wij meer jongeren te kunnen helpen om hun talenten te ontwikkelen om zo te kunnen voldoen aan de behoefte van goed geschoold ICT-personeel in onze regio,” aldus Patrick Colli, opleidingsmanager ICT bij het Horizon College.

“Er is nog altijd een schreeuwend tekort aan software developers. Dankzij de samenwerking met het Horizon College zijn we weer een stapje verder om dit tekort aan te pakken,” aldus Dennis Berkhof, mede-oprichter van de Bit Academy. “Ons peer-to-peer onderwijsprogramma biedt studenten de mogelijkheid om mee te bepalen hoe hun onderwijstraject eruit ziet. Daarnaast krijgen ze les van bekwame, hybride docenten en coaches uit het bedrijfsleven die aan alle eisen voldoen om les te geven op het mbo. Door de intensieve samenwerkingen die wij hebben met het bedrijfsleven, kunnen studenten hun talent volop ontwikkelen en is er een betere aansluiting op de arbeidsmarkt

Terug naar nieuws overzicht
Software