iText benoemt oud-Managing Director van Adobe Gary Fry tot CEO

Gary Fry

28-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

iText benoemt oud-Managing Director van Adobe Gary Fry tot CEO

PDF-technologiebedrijf iText Group stelt Gary Fry (foto) aan als nieuwe CEO. Fry was eerder Managing Director bij Adobe Benelux en CEO bij Global Graphics. Hij volgt Yeonsu Kim op die CEO was van 2018 tot 2020. Kim behoudt haar positie in de raad van bestuur van iText.

De opensourceleverancier van PDF libraries zocht naar een nieuwe CEO om zijn waarde in de technologiemarkt voor bedrijven te vergroten. Fry was eerder actief bij verschillende softwarebedrijven, waar hij leidinggevenden functies vervulde. Zo was hij meer dan tien jaar CEO van Global Graphics waar hij het bedrijf door een belangrijke periode van groei leidde, zowel organisch als via strategische overnames. Voor Global Graphics had hij ook verschillende leidinggevende rollen bij Adobe, van Sales Director UK tot Managing Director Enterprise Europe en Managing Director voor de Benelux.

SungMin Park, voorzitter van de raad van bestuur van iText, zei: “Na een nauwgezette en grondige zoektocht zijn we blij dat we iemand van het kaliber van Gary, met zijn ervaring en bekwaamheid, hebben kunnen aanstellen. Met meer dan twintig jaar ervaring in het leiden van snelgroeiende bedrijven bij grote technologieleveranciers zoals Adobe en Global Graphics heeft Gary de kennis, het zakelijk inzicht en de vaardigheden die ervoor zullen zorgen dat iText het goed doet.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People