Peter Lorant aan de slag als Chief Operating Officer EMEA bij Zendesk

Peter Lorant

28-08-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Peter Lorant aan de slag als Chief Operating Officer EMEA bij Zendesk

Zendesk breidt zijn regionale managementteam in EMEA uit met de benoeming van Peter Lorant (foto) tot Chief Operating Officer EMEA. Lorant moet de groei in de EMEA-regio versnellen. Met ruim 56.000 klanten maakt deze regio voor meer dan 27% deel uit van de wereldwijde activiteiten van Zendesk.

Lorant is de eerste COO die Zendesk aanstelt in de regio, waar hij de go-to-market-strategieën en operatie voor EMEA gaat leiden en rapporteert aan Zendesk CEO, Mikkel Svane. Peter is gevestigd in Londen en heeft meer dan 30 jaar ervaring in verkoop-, marketing- en operationele rollen bij onder meer Google, Business Objects, IBM en meest recent bij Workday.

Andrew Lawson

Lorant is na de recente benoeming van Andrew Lawson, Senior Vice President EMEA Sales, de nieuwste toevoeging aan een groeiend team met senior managers in EMEA. Lawson is afgelopen mei in dienst getreden om een impuls te geven aan de groeistrategie van de regio en het klantenportfolio uit te breiden. Lorant en Lawson leiden samen de EMEA-activiteiten door deze unieke periode van verandering om de langetermijndoelstelling van Zendesk, om een bedrijf met een miljardenomzet te worden, te ondersteunen.

"Ik ben verheugd de eerste COO voor Zendesk in EMEA te zijn en de versnelde groei in de regio vorm te geven”, zegt Lorant. “Dankzij de Europese wortels van het bedrijf hebben we een fantastische basis van meer dan 56.000 klanten in EMEA en veel van onze innovatieve producten zijn hier ontworpen."

Celine Maher en Charlotte Møller-Andersen

Ook nieuw in het senior team van Zendesk in EMEA zijn Celine Maher, Regional Vice President, UKI & Emerging Markets en Charlotte Møller-Andersen, Regional Vice-President, Noord-Europa. De recente uitbreiding van het managementteam laat zien dat het bedrijf toegewijd is aan zijn internationale activiteiten en bedrijven over de hele wereld wil helpen de beste klantervaringen te leveren die cruciaal zijn in deze bijzondere tijd.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People