Witold Kepinski - 28 augustus 2020

Check Point Software biedt met Harvard en MIT gratis cybersecurity cursussen

Check Point Software biedt met Harvard en MIT gratis cybersecurity cursussen image

Check Point Software Technologies Ltd., leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen, kondigt een nieuw partnership aan met edX, een online leerplatform dat werd opgericht door Harvard en MIT, en dat wordt gebruikt door 30 miljoen studenten, 's werelds beste universiteiten en grote ondernemingen. Dankzij dit partnership zal Check Point zijn groeiende reeks cybersecurity-cursussen en -content aanbieden aan beveiligings- en netwerkprofessionals.

Deze cursussen zijn toegankelijk via het edX-platform, inclusief de Check Point Jump Start-serie, met netwerk en hyperscale netwerksecurity-cursussen. Andere modules die binnenkort beschikbaar zijn, gaan over Check Point CloudGuard cloudbeveiliging en beveiligingsoplossingen voor het mkb. Het doel van al deze cursussen is om studenten of IT-professionals bij te scholen op het gebied van cyberdreigingen en beveiligingsmanagement. Maar ze zijn ook interessant voor mensen die een nieuwe carrière in de securitysector ambiëren.

Alle cursussen van Check Point op het edX-platform zijn gratis om het laagdrempelig te houden en om eventuele belemmeringen (kosten, locatie en toegang) weg te nemen. Zo wil Check Point zijn steentje bijdragen om de skills-kloof te verkleinen. Recent onderzoek toont immers aan dat bijna twee derde van de organisaties vorig jaar een tekort aan cyberbeveiligingspersoneel had, waarbij het tekort aan geschoold of ervaren beveiligingspersoneel voor 36% van de ondervraagden de grootste zorg op de werkplek was.

Het partnership met edX toont verder aan dat Check Point zich blijft inzetten voor het aanbieden van noodzakelijke opleidingen en continue training in de sector, waardoor meer talenten worden aangetrokken en ze gemakkelijker toegang krijgen tot lesmateriaal. In maart van dit jaar kondigde Check Point aan dat de 100e academische instelling zich heeft aangesloten bij het SecureAcademy-programma. Dat biedt studenten een uitgebreid cyberbeveiligingscurriculum aan, met cursussen die beschikbaar zijn op meer dan 100 universiteiten in 40 landen.

Check Point biedt ook CloudGuard Cyber-Range-trainingen aan. Deze cursussen bieden een cybersecurity-opleiding in gesimuleerde omgevingen via het flexibele Cyber Range cloudplatform en bieden een boeiende en ‘gamified’ leeromgeving. Deze training is volledig aangepast aan de behoeften van de gebruiker met onder meer een ingebouwde debriefing en het bijhouden van zijn progressie.

Voor meer informatie over de samenwerking van Check Point met edX, ga naar: https://www.edx.org/school/checkpoint 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!