Witold Kepinski - 31 augustus 2020

Resello start samenwerking met Microsoft kennisplatform Cloud Champion

Resello start samenwerking met Microsoft kennisplatform Cloud Champion image

Resello, een Microsoft Indirect Provider met een eigen automatiseringsplatform voor clouddistributie, is een samenwerking gestart met Cloud Champion, hét digitale kennisplatform voor elke Microsoft partner. Dankzij de samenwerking, die gesponsord wordt door Microsoft Nederland, krijgen partners van Resello toegang tot een uitgebreid portfolio aan leermiddelen om hun Microsoft cloud-business verder te laten groeien zo meldt Resello.

Het Cloud Champion kennisplatform biedt toegang tot honderden trainingen, webinars en ontwikkelpaden op zakelijk, commercieel, marketing en technisch gebied. De beschikbare middelen variëren van trainingen, webinars en whitepapers, tot sales-tools, promoties en materialen voor demand generation marketingcampagnes.

Harald Nuij (foto), Managing Director bij Resello: “De ontwikkelingen bij Microsoft gaan snel, zo bleek ook weer tijdens Microsoft Inspire vorige maand. Dat creëert kansen voor onze partners. Nieuwe oplossingen gebouwd op Azure, zoals Windows Virtual Desktop, een groeiende vraag naar diensten voor remote work, waaronder Microsoft Teams en uitbreiding van het CSP portfolio. Dat maakt het ook uitdagender voor Microsoft partners om deze ontwikkelingen bij te benen, de juiste kennis tot zich te nemen en te profiteren van de kansen en de vraag vanuit de markt. Daarom zijn we zo enthousiast over de samenwerking met Cloud Champion, en de mogelijkheden die het biedt voor onze partners.”

Kennis en ervaring worden steeds belangrijker voor Microsoft partners. Daarmee tonen partners hun expertise in de diensten en dienstverlening die ze leveren, voegen ze waarde toe aan de clouddiensten van Microsoft en kunnen ze zich beter specialiseren, differentiëren en positioneren in de markt. Cloud Champion is daarin een belangrijk middel: uit onderzoek in andere landen blijkt dat deelnemende partners gemiddeld een groei van 88% zien in de omzet die ze uit Microsoft licenties halen tenopzichte van het jaar daarvoor.

Harald Nuij: “Met Cloud Champion bieden we onze partners een uitstekend digitaal kennisplatform, waarmee zowel net gestarte CSP partners, als ervaren ondernemingen gericht hun kennis van bijvoorbeeld Azure of Microsoft 365 uit kunnen breiden. Daarmee kunnen partners bijvoorbeeld hun sales verbeteren om meer deals te sluiten. Of hun dienstverlening verbeteren door hun support naar een nog hoger niveau te tillen. Maar ook kosten besparen door bestaand personeel op technisch gebied verder op te leiden, zodat er geen nieuwe mensen aangenomen hoeven te worden om nieuwe kennis en ervaring binnen te halen.”

De eerste webinars staan gepland voor september, oktober en november met onderwerpen als:

  • Windows Virtual Desktop implementeren op Azure, hoe doe je dat eigenlijk? Een technische introductie
  • Microsoft Teams: van chaos naar grip
  • De vele beveiligingsmogelijkheden van Microsoft 365, waar moet je aan denken, en hoe stel je de data en de gebruiker centraal?

Het Cloud Champion kennisplatform is per direct beschikbaar voor geïnteresseerde Microsoft partners. Aanmelden kan via https://resello.cloudchampion.nl/  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!