ABN AMRO en Techstars werken samen om innovatie te versnellen

31-08-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

ABN AMRO en Techstars werken samen om innovatie te versnellen

ABN AMRO en Techstars, het wereldwijde platform voor investeren en innoveren, zijn een partnerschap van drie jaar aangegaan met als doel de innovatie te versnellen. De samenwerking moet innovatieve startups aantrekken en ondersteunen die de financiële dienstverlening aan bedrijven en consumenten opnieuw willen uitvinden.

ABN AMRO sluit zich met dit partnerschap aan bij een mondiaal netwerk van startups. Door nauw samen te werken met vernieuwende jonge bedrijven wil ABN AMRO de digitalisatie en innovatie versnellen, een belangrijke pijler binnen de strategie van de bank. Met het wereldberoemde startupprogramma van Techstars kan ABN AMRO veelbelovende bedrijven aantrekken en ondersteunen die de financiële sector flink gaan opschudden.

Trouw aan haar purpose, Banking for better, for generations to come, investeert ABN AMRO met dit partnerschap in de wereld van startups en vernieuwers. De bank biedt de helpende hand aan beginnende ondernemers die bouwen aan een mooiere en duurzamere toekomst voor haar klanten en voor de samenleving in het algemeen.

Edwin van Bommel, Chief Innovation Officer van ABN AMRO: “Samenwerken met startups en het hele ecosysteem daaromheen is van cruciaal belang voor de innovatiereis die ABN AMRO wil maken. We streven ernaar voorop te lopen op het gebied van vernieuwende financiële dienstverlening. Met ons als partner kunnen deze startups doorgroeien tot de top van hun vakgebied en bouwen we zelf verder aan onze positie als pioniers. Door de revolutionaire producten en diensten van deze ondernemers te combineren met de expertise en reikwijdte van ABN AMRO maken we hun dromen en ambities waar, en tegelijkertijd de onze.”

Keith Camhi, senior vice president accelerators bij Techstars: “Financiële diensten en technologieën ondersteunen zo veel van wat we tegenwoordig doen in zakendoen, in het leven en in onze sociale contacten. Door samen te werken met een innovatief en betrokken bedrijf als ABN AMRO kunnen we gebruik blijven maken van de enorme sectorkennis die we in ons wereldwijde netwerk hebben en kunnen we ondernemers helpen om oplossingen op de markt te brengen die levens verbeteren, de manier waarop bedrijven werken verbeteren en een duurzamere wereld helpen veiligstellen voor mensen overal."

Het eerste jaar van het gezamenlijke ABN AMRO & Techstars Accelerator programma gaat begin 2021 in Amsterdam van start. De focus ligt op het versnellen van startups waarmee de bank duidelijk stappen kan zetten richting de toekomst, de aangescherpte strategie kan uitvoeren, en de doelstellingen van de purpose kan verwezenlijken. Vanaf 14 september 2020 kunnen aspirant-deelnemers zich aanmelden.

De tijdlijn voor de samenwerking tussen ABN AMRO & Techstars Accelerator is als volgt:

• 14 september 2020 – Aanmelding geopend
• Januari 2021 – 10 bedrijven worden gekozen
• Maart 2021 – ABN AMRO & Techstars Accelerator aan de slag
• Juni 2021 – Demo Day

Terug naar nieuws overzicht