VMware groeit sterk met abonnementen en SaaS

31-08-2020 | door: Witold Kepinski

VMware groeit sterk met abonnementen en SaaS

VMware boekte in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 2,88 miljard dollar, een stijging van negen procent op jaarbasis. Het nettoresultaat bedroeg 447 miljoen dollar, een daling ten opzichte van de 5,3 miljard dollar uit dezelfde periode vorig jaar.

VMware meldt in een voetnoot (1) over de winstcijfers: “Tijdens het tweede kwartaal van boekjaar 2020 voltooide VMware een intragroepsoverdracht van bepaalde intellectuele eigendomsrechten aan haar Ierse dochteronderneming, waar haar internationale activiteiten plaatsvinden vanuit het hoofdkantoor. Een afzonderlijk belastingvoordeel van 4,9 miljard dollar werd geregistreerd als een uitgestelde belastingvordering."

De omzet uit abonnementen en SaaS steeg met 44 procent naar 631 miljoen dollar. Deze business maakt nu 22 procent van alle inkomsten uit. 

VMware ceo Pat Gelsinger meldt dat zijn bedrijf hele portfolio bekijkt hoe elk product kan worden omgezet in SaaS en / of een abonnementsservice. VMware wordt in de toekomst veel meer een SaaS- en abonnementsbedrijf, aldus Gelsinger.

Verder is VMware volgens Gelsinger van plan te groeien met meer nieuwe security, AI en machine learning toepassingen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud