Oprichters van Yoast SEO investeren in Wordproof
01-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Oprichters van Yoast SEO investeren in Wordproof

Marieke van de Rakt en Joost de Valk, de oprichters en eigenaren van de WordPress SEO-plugin Yoast, hebben een belang genomen in de Nederlandse startup WordProof. Daarmee willen zij een stap zetten richting het Timestamp Ecosysteem van WordProof.

WordProof bouwt aan een Timestamp Ecosysteem, dat binnenkort op meer dan één blockchain beschikbaar zal zijn. Op dit moment is er al een zeer gebruiksvriendelijke WordPress- plugin waarmee een derde van de websites wereldwijd al toegang heeft tot het WordProof Timestamp Ecosysteem. Daarnaast kunnen gebruikers ook zelf documenten en bestanden timestampen met een losse tool en is er een revisie-tool beschikbaar.

Fakenieuws en fraude bestrijden

De vergaande samenwerking met Yoast helpt om fakenieuws en fraude op het internet tegen te gaan door het timestampen van inhoud op het internet te combineren met zoekmachine-optimalisatie. “Met Joost aan boord hebben we de juiste expertise in huis gehaald om in de nabije toekomst een universele timestamp-standaard te ontwikkelen, waardoor zoekmachines websites op de beste manier kunnen indexeren”, aldus WordProof-oprichter Sebastiaan van der Lans.

“Vanuit het oogpunt van uitgevers is het belangrijk dat je kunt bewijzen dat jij de eerste bent die een stuk heeft gepubliceerd, waardoor onomstotelijk vaststaat dat jij de auteur bent. WordProof zet daarmee grote stappen vooruit voor zowel social sharing sites als zoekmachines,” aldus Joost de Valk.

Onlangs werd ook bekend dat WordProof een innovatiesubsidie heeft gekregen van de tech-gigant Block.One en dat het Innovatiefonds Noord-Holland een financiering verstrekt aan WordProof. Ook heeft WordProof in de finale van de wedstrijd “Blockchain for social good” van de Europese Unie €1 miljoen prijzengeld in de wacht gesleept.

Terug naar nieuws overzicht