Securitycultuur verschilt sterk per sector
02-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Securitycultuur verschilt sterk per sector

Een grote kloof bestaat tussen de best scorenden en de slechts scorenden op het gebied van security culture. Waar de banksector, financiële dienstverlening en verzekeringssector het best scoren, geldt dat niet voor het onderwijs, de logistiek- en energiesector. Dat security in de financiële wereld hoger scoort, was te verwachten, echter resultaten uit het onderzoek voor het onderwijs en diverse nutssectoren is volgens de onderzoekers alarmerend. Dit zijn organisaties die vaak deel uitmaken van de vitale en kritieke sector. Het is daarom belangrijk dat data, systemen en netwerken veilig blijven opereren.

Dit blijkt uit het Security Culture Report 2020-editie van KnowBe4, leverancier van een platform voor security awareness en phishing-simulaties. Het rapport geeft inzicht in wereldwijde trends op het gebied van security-cultuur, een relatief nieuw onderzoeksgebied waarop KnowBe4 zich heeft toegelegd na de overname van het bedrijf CLTRe vorig jaar.

Voor het “Security Culture Report 2020” is data verzameld van 120.050 medewerkers die werkzaam zijn bij 1.107 verschillende organisaties, afkomstig uit 24 landen. Het rapport onderzoekt 17 bedrijfssectoren, die zijn vergeleken aan de hand van hun totale security culture scores en de scores per dimensie van security culture. De dimensies die de specifieke security-cultuur van een organisatie bepalen zijn: houding, gedrag, kennis, communicatie, regelnaleving, normen en verantwoordelijkheden.

KnowBe4 Research

KnowBe4 kondigt ook de oprichting van KnowBe4 Research aan, dat onafhankelijk onderzoek gaat uitvoeren naar security-cultuur en gerelateerde onderwerpen. “Toen we het technologiebedrijf CLTRe in handen kregen, wisten we dat onze onderzoekscapaciteit enorm zou verbeteren”, zegt Stu Sjouwerman, CEO bij KnowBe4. “Aangezien we ook een paar voormalig analisten in dienst hebben, is de ontwikkeling van het merk KnowBe4 Research volkomen logisch. Dit is het eerste rapport op basis van het vele onderzoek wat nog komen gaat vanuit deze nieuwe tak van de organisatie.”

Perry Carpenter, chief evangelist en strategy officer bij KnowBe4 en voormalig Gartner-analist, is benoemd tot hoofd van de nieuwe afdeling.

Het KnowBe4 Security Culture Report is hier te downloaden.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security