Wouter Hoeffnagel - 01 september 2020

Groeiend aantal cyberaanvallen op websites van Trump

Websites van de Amerikaanse president Donald Trump zijn in de afgelopen maanden doelwit van een groeiend aantal cyberaanvallen. Ook worden de aanvallen steeds heftiger.

Dit staat in interne e-mail van het security team van beveiligingsbedrijf Cloudflare die in handen zijn van persbureau Reuters. De e-mails dateren van 9 juli en zijn gericht aan het management van het bedrijf. Aanvallers richten zich onder meer op donaldjtrump.com en de website van een golfclub die eigendom is van de president.

Voorbereiding op grotere aanval

Het security team stelt in de e-mails dat de aanvallen mogelijk een onderdeel zijn van voorbereiding op een grootschaligere cyberaanval. Naarmate de Amerikaanse presidentsverkiezingen dichterbij komen, zijn de aanval in aantallen en hevigheid toegenomen. De toegang tot getroffen websites werd tussen 15 maart en 6 juni meerdere malen korte tijd verstoord, meldt het team.

Cloudflare wil tegenover Reuters niet ingaan op de aanvallen. Wel erkent het bedrijf een toename te zien in cyberaanvallen op politieke kandidaten. Het bedrijf zegt zich in te zetten om zeker te stellen dat deze aanvallen 'vrije en eerlijke verkiezingen' niet verstoren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!