Tech Data introduceert gratis trainingsgame
02-09-2020 | door: Redactie

Tech Data introduceert gratis trainingsgame

De wereld van cloudtechnologie is behoorlijk complex. Het is aan IT-partners om de vertaalslag te maken voor hun klanten. Dat kan alleen als zij zelf goed op de hoogte zijn. Het verkrijgen van het juiste basisniveau is voor iedere werknemer binnen het IT-domein belangrijk. Tech Data wil partners hierbij ondersteunen en hen meenemen in de cloudjourney. Hiertoe lanceert het bedrijf nu een online game: The Cloud Challenge.

Cloudkennis vergroten
The Cloud Challenge is een gratis kennistest met dynamische gamificationelementen en een competitief karakter. Aan de hand van een reeks vragen wordt het kennisniveau van de deelnemer in kaart gebracht. Denk daarbij aan het selecteren van de juiste definities van vaktermen, inhoudelijke IT-vragen beantwoorden of het kiezen van de juiste stelling. En net zoals bij een pubquiz kunnen deelnemers de inhoudelijke strijd aangaan met collega’s. Een game verdient een winnaar, en The Cloud Challenge voorziet in deze behoefte. De hoogste scores per kwartaal worden beloond.

Tech Data biedt partners hiermee een aantrekkelijke methode om hun cloudkennis te vergroten. The Cloud Challenge is dan ook zeer geschikt als speels onderdeel van een breder partnerdevelopment- en educatieprogramma, waar Tech Data met TD Cloud en TD Academy eveneens in voorziet. De kennistest is daarnaast interessant voor specifieke doelgroepen. Denk hierbij aan werknemers die zich het jargon nog eigen moeten maken of IT-professionals met een andere achtergrond die zich meer in cloud willen specialiseren. Maar ook voor born-in-the-cloud-partners is The Cloud Challenge een interessant onderdeel van het clouddevelopmentprogramma.

Versla de concurrentie
“Wij hebben deze kennistest speciaal samengesteld voor partners en andere IT-bedrijven die hun cloudbusiness een boost willen geven”, zegt Bastiaan Schoonhoven (foto), BU Manager Next Gen Solutions AS bij Tech Data Nederland. “Cloud verkoopt zichzelf niet. Wie de klant wil overtuigen van de voordelen van de cloud, moet de materie zelf tot in de puntjes beheersen. Met The Cloud Challenge weet u precies waar u staat ten opzichte van uw cloudcollega’s – en waar nog ruimte voor verbetering is.”

The Cloud Challenge is vanaf nu gratis verkrijgbaar als mobiele app voor Android en iOS. De game is ook speelbaar als webapplicatie. Meer informatie over The Cloud Challenge, de prijzen die hiermee te winnen zijn en de voorwaarden vindt u op http://cloudchallenge.tdcloud.nl/

Terug naar nieuws overzicht
Cloud