Redactie - 05 september 2020

Insight nummer 1 op de Futures MSP 501-lijst

Insight nummer 1 op de Futures MSP 501-lijst image

Insight Enterprises, integrator van Insight Intelligent Technology Solutions voor organisaties van elke omvang, is uitgeroepen tot 's werelds voornaamste managed service provider op de prestigieuze Channel Futures 2020 MSP 501-ranglijst.

Voor het 13e jaar op rij hebben managed service providers van over de hele wereld dit voorjaar een uitgebreide enquête ingevuld om zelf het productaanbod, de jaarlijkse totale en terugkerende inkomsten, winsten, inkomstenmix, groeimogelijkheden en demografische informatie over het bedrijf en de klant te rapporteren. Daarbij werden de deelnemers gerangschikt op basis van een unieke methodologie, die omzetcijfers weegt op basis van gezondheid en levensvatbaarheid op de lange termijn, commitment aan terugkerende inkomsten en operationele efficiëntie. Insight werd hierbij in zijn debuutjaar uitgeroepen tot nummer 1 op de lijst.

"Dit jaar zien we fundamentele veranderingen op de werkplek met een snelheid die niemand zich had kunnen voorstellen, en het benadrukt hoe waardevol IT-services en infrastructuurbeheer zijn voor het handhaven van de bedrijfscontinuïteit", aldus Ken Lamneck (foto), president en CEO van Insight. "Nu organisaties de rol van technologie heroverwegen, denken we dat we een verschuiving zullen zien van traditionele IT-insourcing en outsourcing. Bedrijven hebben een hybride IT-partner nodig die tactisch genoeg is om hiaten op te vullen die hen door de huidige situatie loodsen, maar toch ook strategisch genoeg is om gebieden te identificeren die kunnen worden geoptimaliseerd voor het ontwerpen, integreren en beheren van hun digitale transformatietraject. Onze positie bovenaan de MSP 501 weerspiegelt ons vermogen om die alles-in-één provider voor onze klanten te zijn."

Volgens Insight's Intelligent Technology Pulse uit 2020 voelde bijna de helft (46%) van de Noord-Amerikaanse IT-verantwoordelijken zich buitengewoon of zeer bereid zich aan te passen op het nieuwe zakelijke landschap, veroorzaakt door COVID-19. Maar in een afzonderlijke Insight-studie over IT-modernisering, die voorafgaand aan de pandemie werd uitgevoerd, had 41% te maken gehad met het cancelen of vertragen van moderniseringsinitiatieven, waarbij 38% een gebrek aan vaardigheden of expertise als reden noemde.

Insight richt zich op de resource-beperkingen van de klant en de behoefte aan grotere operationele IT-efficiëntie in elk domein van geïntegreerde moderne technologie, waaronder:

Digitale transformatie-expertise voor het bedenken, bouwen, aanschaffen, implementeren en onderhouden van moderne oplossingen, inclusief edge-based intelligente applicaties, die zijn gebouwd op Insight's eigen Connected Platform en zijn digitale innovatiediensten, om een volledige projectlevenscyclus te ondersteunen en continue verbetering te leveren wanneer nodig.

IT Operations Management voor meer efficiëntie in cloud- en lokale IT-omgevingen, waaronder netwerk-, beveiligings-, reken-, opslaginfrastructuren en as-a-service-oplossingen

Beheerde werkplekdiensten om de mobiliteit en samenwerking van het personeel te versterken

Productlevenscyclus en softwareoplossingen en -services om IT Asset Managent en licentiebeheer te vereenvoudigen

Cloud en Data

"Terwijl organisaties zich middenin de transformatie naar het nieuwe normaal bevinden, kampen ze ook met tekortkomingen in IT-vaardigheden en verminderde kapitaaluitgaven, die de noodzaak om het dagelijkse beheer in evenwicht te brengen, terwijl ze proberen te innoveren, extra onder druk zetten", aldus Shawn O'Grady, Senior Vice President en General Manager, Cloud + Data Center Transformation bij Insight.

“Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, wenden organisaties zich steeds meer tot Insight om zicht te ontlasten van het beheer van de dagelijkse IT-operatie en hun teams de vrijheid te geven zich te concentreren op innovatie die deze bedrijven vooruit kan helpen. Bovendien helpen 'pay-as-you-go', ‘as a Service'-oplossingen klanten om risico's te beheren en een lokale, public cloud-achtige ervaring op te doen."

De MSP 501-lijst voor 2020 is gebaseerd op gegevens die van 1 maart tot en met 30 juni zijn verzameld door Channel Futures en haar zustersite, Channel Partners. De volledige MSP 501-lijst voor 2020 is beschikbaar op Channel Futures.

"Voor het derde opeenvolgende jaar is de pool van kandidaten voor de jaarlijkse MSP 501 jaar na jaar gegroeid, waardoor de lijst van dit jaar de meest competitieve uit de geschiedenis van de enquête is", zegt Kris Blackmon, senior content director bij Channel Partners en Channel Futures.

“De MSP 501 maakte gebruik van de in 2020 gloednieuwe beoordelingsmethodologie om niet alleen in te gaan op wat een grote managed service provider is, maar ook wat een geweldige managed service provider is. De winnaars van 2020 zijn echt de ’s werelds beste voorbeelden van innovatie, zakelijk inzicht en strategische kennis. We feliciteren de winnaars van 2020 oprecht en bedanken de duizenden MSP's die hebben bijgedragen aan de voortdurende groei en het succes van zowel de 501 als de bloeiende managed services-sector."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!