Interconnect Days 2020

Simon Besteman, ISPConnect

03-09-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Interconnect Days 2020
(10-09-2020)

Op 10 september vindt de eerste editie van de Virtual Interconnect Days plaats. Deze online versie van de jaarlijkse Neutral Interconnect Days wordt georganiseerd door Juniper Networks, ISPConnect/DHPA en NL-ix. Zij zullen gezamenlijk het bestuur vormen van een nog op te richten stichting en ook tekenen voor de volgende edities van de Neutral Interconnect Days.

De Virtual Interconnect Days heeft als doel om de interconnect community een mogelijkheid te bieden om met elkaar in contact te komen en te blijven.

Dat is in de ogen van de organisatie een vereiste in deze tijd, waarin de anders zo belangrijke events geen of zeer beperkt doorgang vinden. Eerdere edities van de Neutral Interconnect Days trokken gemiddeld 650 bezoekers van over de hele wereld die het volledige interconnectielandschap vertegenwoordigden.

Het online event bestaat uit een 45 minuten kort plenair gedeelte, waarin als eerste de plannen voor de komende edities van de Neutral Interconnect Days uit de doeken worden gedaan. Daarna volgt een interessante, bijzondere en humoristische uiteenzetting van wat er de afgelopen bizarre zes maanden allemaal gebeurd is op het gebied van het internet. Na dit korte plenaire deel volgt het belangrijkste onderdeel van de avond; het sociale gedeelte. Hierin worden deelnemers op allerlei manieren in staat gesteld het contact met oude bekenden aan te halen, nieuwe contacten op te doen of kennis uit te wisselen.

Simon Besteman (foto) van ISPConnect, waarvan kortgeleden bekend is gemaakt dat het binnenkort zal fuseren met de DHPA, zegt: ”Nu meer dan ooit is het zaak om in contact te blijven met collega’s. De Virtual Interconnect Days biedt die kans. Iedereen is 10 september terug van vakantie, een ideaal moment om bestaande contacten aan te halen en nieuwe contacten te leggen. We hebben bewust gekozen voor veel aandacht voor het sociale aspect en het inhoudelijke programma sterk gecondenseerd. Niemand zit te wachten op het urenlang volgen van online presentaties.”

Melchior Aelmans van Juniper Networks, is blij met de mogelijkheid die de Virtual Interconnect Days biedt op het gebied van kennisuitwisseling. “We zien dat veel events afgelast worden, welke wel een hele belangrijke rol spelen bij het overdragen van kennis en het opdoen van contacten. Het is daarom goed om te zien dat de Virtual Interconnect Days doorgaat en probeert bezoekers alsnog de mogelijkheid te bieden om op basis van onderwerp andere bezoekers met dezelfde interesses te vinden en informatie en kennis uit te wisselen.”

“Met het oog op een verdere groei van Neutral Interconnect Days hebben we heel bewust gezocht naar partners voor de lange termijn. Onze eerste keuzes waren ISPConnect / DHPA en Juniper Networks”, zegt Marien Keizer, CCO van NL-ix. “ISPConnect / DHPA, omdat die partijen een zeer belangrijk deel van de interconnectie community in zich verenigen en uiteraard heel goed weten wat er speelt. Juniper Networks is heel betrokken bij de community en stopt daar heel veel effort in. Zij zijnis dus ook een logische keuze. We zijn verheugd dat beide partijen enthousiast reageerden op ons verzoek. Met deze partners, maar ook met de onafhankelijke program board staat niets een verdere groei van de Neutral Interconnect Days in de weg.”

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter