iFinex investeert in Security Token Exchange project van Dusk Network
04-09-2020 | door: Redactie

iFinex investeert in Security Token Exchange project van Dusk Network

iFinex investeert meer dan 1 miljoen dollar in een gezamenlijk project met Dusk Network. De Amsterdamse fintech zet daarmee een grote stap in het leveren van innovatieve financiële producten en diensten in het blockchain eco-systeem. Dankzij deze samenwerking gaan ze aan kop om de eerste gereguleerde Security Token Exchange (STE) naar de (EU) markt te brengen. Het beurs project van Dusk Network wordt daarmee de eerste aanbieder van gereguleerde effectenhandel via de blockchain.

Dusk Network zal daarmee onderdeel uitmaken van de eerste gereguleerde STE, die de traditionele financiële industrie samenvoegt met het blockchain ecosysteem. Paolo Ardoino, CTO van Bitfinex, heeft de onderneming vanaf het begin op de voet gevolgd. "Na de publieke lancering zal de Dusk Network blockchain-technologie als een van de weinigen kunnen voldoen aan de regelgeving voor effecten." aldus Ardoino. "Zodoende zal Dusk Network de voordelen van tokenisatie naar de gereguleerde markt brengen.”

Met de digitalisering van effecten zorgt het Security Token Exchange project ervoor dat de liquiditeit en overdraagbaarheid wordt verhoogd. Hiermee wil men een breder gekwalificeerd beleggerspubliek in staat stellen om deel te nemen aan investeringen die voorheen ontoegankelijk waren. Tevens biedt tokenisatie de mogelijkheid om geheel nieuwe investeringsopties op de markt te brengen. Voorbeelden van producten die op de nieuwe beurs kunnen worden verhandeld zijn Exchange Traded Funds (ETF's), grondstoffen, aandelen en obligaties, alsook volledig nieuwe producten die nauw verbonden zijn aan de blockchain.

Door samen te werken met gevestigde financiële instellingen verstevigt Dusk Network de positie van Amsterdam als een van de belangrijkste financiële centra ter wereld. Jelle Pol, Business Director bij Dusk Network: "Met de betrokkenheid van iFinex voegen we nu de ervaring en het gebruikersbestand toe van een van de grootste succesvolle entiteiten in de blockchain industrie.”

De samenwerking valt mooi samen met de laatste trend in de sector: Decentralized Finance, ook wel DeFi. Bij de DeFi-beweging pleit men voor het gebruik van technologie zoals blockchain om de financiële sector om te vormen tot een eerlijke en betaalbare plek waar zowel bedrijven als investeerders elkaar zonder tussenkomst van derde partijen kunnen vinden. De kennis en gebruikerservaring van Bitfinex - het digitale handelsplatform van iFinex Inc. - en de decentrale blockchain technologie van Dusk Network, sluiten nauw aan bij deze DeFi-filosofie.

Terug naar nieuws overzicht
Software