Wouter Hoeffnagel - 03 september 2020

India verbiedt 118 Chinese apps; China vraagt India fout te corrigeren

118 Chinese apps zijn in India per direct verboden. De apps zijn volgens het Indiase ministerie van Informatietechnologie schadelijk voor de Indiase soevereiniteit. China spreekt van een fout en vraagt de Indiase overheid deze fout te herstellen.

India stelt dat de apps een gevaar vormen voor de nationale veiligheid in het land. Onder meer doordat de apps informatie van gebruikers versturen naar servers buiten India. Onder de verboden apps bevinden zich ook populaire apps waaronder WeChat en PUBG, de populairste mobiele game in India. Beide zijn ontwikkeld door het Chinese Tencent.

Kritiek vanuit Chinese overheid

De Chinese overheid is niet blij met het besluit van de Indiase overheid. Het Chinese ministerie van Handel spreken van een fout en roepen India op deze fout te herstellen. Het besluit gaat volgens het ministerie onder meer in tegen de belangen van Chinese investeerders in het land.

Het is niet de eerste keer dat de Indiase overheid maatregelen neemt tegen Chinese apps. Eerder dit jaar werden al 59 Chinese apps geblokkeerd.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!