Witold Kepinski - 04 september 2020

Sitecore benoemt Steve Tzikakis tot CEO

Sitecore, speler in software voor digital experience management, heeft Steve Tzikakis per direct benoemd tot nieuwe CEO. Zijn voorganger Mark Frost zal Sitecore blijven adviseren.

Tzikakis is een specialist in digitale-transformatietechnologie en go-to-marketleider met een sterk trackrecord op het gebied van groei. In zijn dertien jaar voor SAP – wereldwijd leverancier van bedrijfsapplicatiesoftware en de voormalige werkgever van Tzikakis – was Tzikakis de laatste vijf jaar President voor Zuid-Europa, het Midden-Oosten en Afrika, met meer dan 43.000 klanten, 19.000 partners, 4.700 werknemers en 85 nationaliteiten. Tzikakis verdubbelde de omzet in deze regio. Zijn standplaats bij Sitecore is het kantoor in Londen.

Steve Tzikakis: “Ik vind het fantastisch aan de slag te gaan bij Sitecore, het toonaangevende bedrijf in de end-to-end digital experience, vooral in deze tijd van grote veranderingen. Onze klanten en partners kunnen ervan op aan dat we onze wereldwijde plannen voor uitbreiding op het gebied van cloud- en SaaS-oplossingen zullen versnellen, en dat we ons klantgerichte DNA nog verder zullen versterken.”

Tzikakis neemt de teugels over van Mark Frost, die de afgelopen drie jaar Sitecore succesvol heeft begeleid bij de uitbreiding van zijn activiteiten naar een multi-productbedrijf en de transitie naar managed cloud en SaaS heeft begeleid. Frost werkte de afgelopen maanden nauw samen met de raad van bestuur van Sitecore aan het transitieplan.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!