Witold Kepinski - 04 september 2020

Software Improvement Group sluit aan bij NEN, ISO en CEN

Software Improvement Group sluit aan bij NEN, ISO en CEN image

Software Improvement Group (SIG), de onafhankelijke autoriteit op het gebied van software assurance, heeft aangekondigd dat Principal Consultant Security & Privacy Rob van der Veer lid is geworden van de NEN-normcommissie voor Artificial Intelligence en Big Data om samen te werken aan AI-normen die door ISO en de European Committee for Standardization (CEN) worden ontwikkeld.  

NEN is als het Nederlandse normalisatie-instituut lid van ISO en levert input om de AI-normen vorm te geven die op wereldwijd niveau worden ontwikkeld door ISO, en op Europees niveau door CEN.

Software engineering is een cruciaal component om te zorgen voor betrouwbare, succesvolle AI. AI-initiatieven mislukken te vaak door beveiligings- en privacy-issues, tijdsdruk, gebrek aan ervaring, en het ontbreken van best practices in het ontwikkelproces. Het is dus belangrijk dat inzichten over gedegen engineering en broncodekwaliteit worden geborgd in de normen. Daarom zal Van der Veer helpen met SIG’s expertise op het gebied van AI-engineering en ervaringen inbrengen van SIG’s klanten.

Rob van der Veer, Principal Consultant Security & Privacy bij SIG: “Naarmate AI-innovaties in een stroomversnelling raken, krijgen organisaties – ongeacht welke branche – te maken met vragen als, ‘Onder welke omstandigheden kunnen we toestaan dat algoritmes beslissingen voor ons nemen?’ en ‘Hoe moeten AI-systemen worden ontworpen zodat ze én veilig zijn én de privacy gewaarborgd blijft?’. Ik kijk ernaar uit om met de normalisatie-instituten aan de slag te gaan om duidelijke criteria vast te leggen voor deze issues, zodat we van slimme algoritmes kunnen profiteren én onszelf tegelijkertijd kunnen beschermen.”

Van der Veer heeft 18 jaar ervaring op het gebied van Artificial Intelligence, onder andere in functies als CEO, CTO, data scientist, onderzoeker en programmeur. Gedurende zijn carrière heeft hij een breed scala aan AI-projecten geïmplementeerd, variërend van voorspellende misdaadanalyse tot klantprofilering voor e-commerce. Hij heeft een Master in Informatica van de Universiteit Twente met als specialisatie Kunstmatige Intelligentie.

Op de website is meer informatie te vinden over SIG’s oplossingen voor software assurance voor AI.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!