Lenovo biedt met AMD, VMware, Microsoft Azure en Nutanix HCI toepassingen

Hermen van Dalen, Manager Channel and Alliances, Lenovo Data Center Group.

04-09-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Lenovo biedt met AMD, VMware, Microsoft Azure en Nutanix HCI toepassingen

Lenovo Data Center Group (DCG) kondigt een reeks nieuwe en bijgewerkte hyperconverged infrastructuuroplossingen (HCI) en Lenovo Cloud Services aan. Lenovo pakt dit aan door een open platform van hyperconverged infrastructuuroplossingen te leveren in samenwerking met Nutanix, Microsoft en VMWare, en breidt de mogelijkheden voor software-gedefinieerd systeembeheer uit met Lenovo X-Clarity.

Hyperconverged infrastructuuroplossingen zijn bij uitstek geschikt om een virtuele desktopinfrastructuur (VDI) te bieden en ondersteunen de behoefte voor mensen om op afstand te werken in vele industrieën, zoals onderwijs en gezondheidszorg. Lenovo richt zich op kant-en-klare HCI-oplossingen in samenwerking met toonaangevende leveranciers van hybride cloudsoftware, waarmee klanten een volledige edge-to-cloud-omgeving kunnen implementeren en beheren met eenvoudiger updates, eenvoudiger schaalbaarheid en een op consumptie gebaseerd leveringsmodel, aldus Lenovo. “De strategie van het nieuwe, slimmere normaal is het moderniseren van het datacenter en het wegnemen van de langdurige digitale barrières waar veel organisaties tegenwoordig mee worstelen,” zegt Hermen van Dalen (foto), Manager Channel and Alliances, Lenovo Data Center Group. “We bieden een breed scala aan flexibele en voorgeconfigureerde edge-to-hybrid cloudoplossingen waarmee klanten de flexibiliteit, schaalbaarheid en economische voordelen van de cloud kunnen benutten. Om bij deze overgang te helpen, kunnen klanten vrijblijvend gebruikmaken van onze ontwerpateliers met onze deskundige ingenieurs voor oplossingen."

Nutanix en AMD

Lenovo kondigt, in samenwerking met Nutanix en AMD, de nieuwe Lenovo ThinkAgile HX HCI solutions aangedreven door AMD EPYC processors aan, waarmee klanten hun virtuele desktop-workloads kunnen uitvoeren en consistente prestaties kunnen behouden (in dezelfde 1U-vormfactor). De Lenovo ThinkAgile HX AMD met twee sockets levert een breed scala aan core counts (2,3x meer)2 om aan de applicatiebehoeften te voldoen, twee GPU's per eenheid en 45%3 extra geheugenbandbreedte.

Microsoft Azure

Lenovo kondigt, in samenwerking met Microsoft, de nieuwe Lenovo ThinkAgile MX Azure Stack HCI Edge en Data Center Solutions aan, waarmee klanten snel een hybride cloud-infrastructuur kunnen implementeren. Lenovo biedt klanten een one-stop-shop voor Azure Stack HCI met de nieuwe ThinkAgile MX-apparaten, die eenvoudige implementatie, beheer en schaalbaarheid van Azure-services bieden, van edge-to-core-to-cloud. Bovendien is Lenovo van plan om op verbruik gebaseerde prijzen (pay-as-you-go) aan te bieden voor Azure Stack HCI en Azure Stack Hub. ThinkAgile MX heeft één vereenvoudigd paneel voor levenscyclusbeheer en biedt een verbeterde klantervaring, zodat klanten hun on-premise infrastructuur kunnen moderniseren en schalen van edge-oplossingen tot cloud.

VMware

Lenovo kondigt, in samenwerking met VMware, de nieuwe Lenovo ThinkAgile VX HCI Solutions aan, die de flexibiliteit en betrouwbaarheid voor SAP HANA-database-implementaties verbeteren. Lenovo ThinkAgile VX HCI Solutions zijn 4S-gecertificeerde nodes waarmee klanten hun infrastructuur kunnen moderniseren voor hoogwaardige databaseoplossingen en SAP HANA, waardoor de flexibiliteit wordt verbeterd en het levenscyclusbeheer van vSAN-omgevingen wordt vereenvoudigd via de integratie van Lenovo XClarity Management-software en de nieuwe vSphere Lifecycle Manager (vLCM) hulpprogramma's. Lenovo XClarity is de beheerconsole voor Lenovo ThinkAgile HCI-oplossingen en biedt automatische detectie en activabeheer, beleidsgebaseerde firmware-updates voor hardware en software en is de integratie-interface voor toonaangevende ISV-beheertools, waaronder vLCM. De Lenovo ThinkAgile VX 4S-oplossing biedt dubbel4 het SAP HANA-databasegeheugen en direct connect NVMe, om reactietijden5 te versnellen, zakelijke inzichten te versnellen en de TCO te verbeteren.

Met het OEM ON DEMAND-programma van Lenovo kunnen ISV-partners kant-en-klare, geïntegreerde IT-infrastructuuroplossingen aanbieden via hun respectievelijke merken. Lenovo biedt het open, betrouwbare en veilige ThinkSystem-platform in combinatie met hun diepgaande expertise op het gebied van engineering, productie en supply chain om deze oplossingen namens de ISV te integreren en te leveren.

Diamanti Kubernetes

Lenovo kondigt tot slot, in samenwerking met Diamanti, de introductie aan van de Diamanti SR630 -oplossing, aangedreven door Lenovo's ThinkSystem-servers. Diamanti is gespecialiseerd in het mogelijk maken van snelle Kubernetes-implementaties en stelt organisaties in staat om gecontaineriseerde applicaties in hybride cloud-omgevingen uit te voeren. De Diamanti SR630 stelt klanten in staat om snel een complete container- en Kubernetes-oplossing te implementeren door high-performance computing, plug-and-play netwerken, persistente opslag en Docker en Kubernetes te integreren in een krachtige, eenvoudige full-stack oplossing.

 

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter