Telerex levert embedded solutions van Advantech

Max Beeks, Channel Partner & Alliance Manager Advantech Benelux

07-09-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Telerex levert embedded solutions van Advantech

Telerex, distributeur van professionele elektronica, kondigt een strategische samenwerking aan met Advantech. Met ingang van 1 september 2020 treedt Telerex op als kennispartner en als distributeur van embedded IoT solutions van het Taiwanese bedrijf.

Het in 1983 opgerichte Advantech is een toonaangevende fabrikant van industriële computersystemen en -oplossingen. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en levert betrouwbare en innovatieve computerplatforms, automatiseringsproducten en embedded systemen. De systemen, zoals embedded board-level producten en box-pc's, worden onder andere toegepast in machinebouw, transport en retail-applicaties.

Telerex, een onderdeel van de Eight Lakes group, is met een sterk portfolio al jaren actief op de markt voor embedded systemen. De importeur en distributeur bouwt en test built-to-ordersystemen, die zijn voorzien van de gewenste hardware, aanpassingen, software en documentatie. De meerwaarde die Telerex biedt, komt tot leven in het Competence Center van het bedrijf.

Ideale partners
"Telerex is voor ons de ideale partner om onze producten lokaal in de markt te zetten", vertelt Max Beeks (foto), bij Advantech Channel Partner & Alliance Manager Benelux - Embedded IoT. "Telerex heeft alle competenties in huis die we zoeken in een partner. Het beschikt over de technische kennis die nodig is om onze producten te certificeren en klanten te voorzien van het juiste advies. De logistieke kracht waar Telerex met distributiecentra in Nederland en België over beschikt, is voor ons ook niet onbelangrijk. Het biedt ons de mogelijkheid om onze aanwezigheid in de Benelux verder te versterken."

"Advantech is een voorloper op het gebied van embedded technologie voor industriële toepassingen", zegt Gert Jan Uijtdewilligen, General Manager Telerex Nederland B.V. "Deze samenwerking sluit perfect aan bij onze visie om oplossingen met de juiste toegevoegde waarde te verkopen aan een breed scala van OEM's en machinebouwers. Het portfolio van Advantech is bovendien complementair aan onze productgroep voor embedded technologie."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware