Mercedes de Miranda aan de slag als Director of Business Development bij Startupbootcamp Amsterdam

09-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Mercedes de Miranda aan de slag als Director of Business Development bij Startupbootcamp Amsterdam

Startupbootcamp benoemt Mercedes de Miranda (foto) tot Director of Business Development. Mercedes beschikt over veel kennis over en ervaring in ondernemerschap, bedrijfsinnovatie, de ontwikkeling van nieuwe bedrijven en zakelijk mentorschap op internationaal niveau. Eerder werkte ze onder meer in vergelijkbare rollen bij McKinsey, Endemol en THNK School of Creative Leadership.

“Digitale transformatie neemt met een ongekende snelheid toe. Om bedrijven te behouden en te laten groeien, helpen wij hen met het snel opbouwen van een (digital first) onderneming en het stimuleren van ondernemerschap. Deze periode biedt kansen voor bedrijven die ze zien en bereid zijn erin te investeren. We hebben innovatie en ondernemerschap nodig om uit deze economische crisis te komen. Om problemen op een ondernemende manier op te lossen, heeft ons digital-first productteam ons serviceaanbod gedigitaliseerd. Deze volledig digitale services zijn nu wereldwijd beschikbaar voor startups, scaleups, gevestigde ondernemingen en overheidsorganisaties. Als zodanig kunnen we lokale overheden helpen bij de ontwikkeling van hun ecosysteem en kunnen bedrijven ondernemers- en digitale vaardigheden ontwikkelen", zegt Patrick de Zeeuw, medeoprichter en CEO van Startupbootcamp, die eind jaren '90 met Mercedes samenwerkte bij Endemol Digital.

Digitaal aanbod uitbouwen

"Mercedes’ ervaring met het op de markt brengen van nieuwe mogelijkheden en kansen is in deze fase dan ook erg relevant voor Startupbootcamp. Zij zal zich richten op het uitbouwen van ons digitale aanbod om ervoor te zorgen dat kansen, uitdagingen en pijnpunten worden aangepakt bij de verschillende klanten en sectoren waarmee we samenwerken”, voegt De Zeeuw toe.

“Ik ben erg verheugd om deel uit te maken van Startupbootcamp Amsterdam in de volgende groeifase van het digitale aanbod en de nieuwe proposities. Door de 1000+ startups en scaleups in haar portfolio te helpen excelleren heeft het bedrijf veel praktijkervaring en knowhow om innovators te versterken. Het is een bijzondere tijd om in deze functie te beginnen, en ik kijk ernaar uit met onze klanten in contact te komen en te onderzoeken hoe ondernemerschap en innovatie hen kunnen helpen om de huidige uitdagingen te overwinnen en hun groei te versnellen", aldus Mercedes de Miranda.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People