Nutanix introduceert nieuw vereenvoudigd partnerprogramma
09-09-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Nutanix introduceert nieuw vereenvoudigd partnerprogramma

Nutanix, speler in enterprise cloud computing, kondigt Elevate aan. Dit nieuwe wereldwijde partnerprogramma is ontworpen om de betrokkenheid van de partner opnieuw te definiëren en te versterken. Elevate is gebaseerd op een bestaand partnerprogramma en zal alle elementen van het wereldwijde partnerecosysteem van Nutanix samenbrengen onder één geïntegreerde architectuur voor het leveren van vereenvoudiging, winstgevendheid, een versneld multi-product en multicloud routekaart naar de bedrijfstransformatie van de partners, aldus de leverancier.

Het huidige partnerecosysteem bestaat uit Value Added Resellers (VAR's), Value Added Distributors (VAD's), Service Providers (SP's) en Telcos, Hyperscalers, onafhankelijke software, hardware en platform resellers, Global System Integrators en Services Delivery Partners. Elevate vereenvoudigt de betrokkenheid van dit hele partnerecosysteem dankzij een consistente set tools, middelen en marketingplatforms in het nieuwe Nutanix Partner Portal. Hierdoor wordt het voor partners gemakkelijker om er voordeel uit te halen en succesvol zaken te doen. 

Verbeteringen zijn onder andere een nieuwe Performance+ Deal Registratie-tool die is ontworpen om het potentieel en de bescherming van gespotte opportuniteiten te vergroten. Deze coherentie van ervaring en ondersteuning wordt doorgetrokken tot in de programmanomenclatuur door alle partnerorganisaties onder één enkel Elevate programma branding en structuur te brengen.   

"In onze visie ligt de focus op eenvoud, van de technologie die we innoveren tot de manier waarop we zakendoen. Met Elevate vertalen we die visie naar het gehele partner-ecosysteem, waardoor onze partners kunnen inspelen op de trends en verschuivingen richting op abonnementen gebaseerde, multi-product en multicloud-oplossingen", vertelt Christian Alvarez (foto), Senior Vice President van Worldwide Channels bij Nutanix. "Ons nieuwe Elevate partnerprogramma verdiept onze betrokkenheid bij alle partnertypes over de hele wereld aanzienlijk en de verbeteringen die we vandaag uitrollen zijn slechts het begin van nog veel meer updates, zodat we nog effectiever kunnen samenwerken.”  

Het Elevate partnerprogramma zal in eerste instantie voordelen voor bestaande channelpartners opleveren, waarbij het met een verdere uitbreiding van het programma het komende jaar ook voor extra partnerorganisaties beschikbaar zal zijn. Deze Elevate Partner Programma-elementen omvatten onder meer: bijgewerkte expertises en solution validation opties voor Alliance partners, flexibele prijsmodellen en vereenvoudigde facturering voor Service Providers, en krachtige development resources voor Service Delivery partners.  

Het Elevate Programma voor Channel verschilt van traditionele partnerprogramma's door focus te leggen op de mogelijkheden en competenties van de partners om het Nutanix-portfolio te verkopen en te ondersteunen, in plaats van te focussen op omzetdoelstellingen. Het nieuwe programma is een stevige investering (double-digit toename) van Nutanix in het partnerkanaal. Het zal volgens Nutanix volgende voordelen bieden:  

Eenvoud: Eén programma-architectuur voor alle partners voor de verkoop van software en advies op basis van Nutanix-technologie. Het vernieuwde Nutanix-partnerportaal geeft je nog meer toegang tot informatie en inzichten in het hele partnerecosysteem door middel van op maat gemaakte marketingmaterialen, training tools en gepersonaliseerde inzichten, waardoor je op basis van data nog beter en efficiënter een beslissing kan nemen.  

Bescherming: Het nieuwe Performance+ Deal Registration Program zorgt voor een betere link tussen de partner en de Nutanix-verkopers om zo meer kortingen te kunnen bieden, meer voorspelbare marges, een betere bescherming van de gespotte opportuniteiten en aantrekkelijke stimulansen voor het aanbrengen van nieuwe business in de huidige, zeer concurrerende markt.  

Transformatie: Elevate levert voordelen aan partners die investeren in de uitbreiding van hun Nutanix-skillsets met certificaten die specifieke competenties aantonen. Het programma schetst ook een duidelijk stappenplan over hoe partners hun gewenste expertises kunnen ontwikkelen.   

Winst: Elevate zorgt ook voor meer rentabiliteit, onder meer met: front-end-marges, nieuwe mechanismen om te helpen bij het leveren van services met grotere marges, hogere kortingsniveaus voor het aanbrengen van nieuwe business, en een nieuwe korting die Elevate Cloud Champion partners beloont voor het verkopen van het gehele Nutanix-portfolio.  

Ervaring: Elevate zal een zogenaamde 'grandfather clause’ omvatten (de oude regel blijft geldig in bepaalde gevallen, terwijl de nieuwe regels gelden voor alle toekomstige business) om ervoor te zorgen dat er geen onderbrekingen zijn in de bestaande incentives van het vorige Channel Charter-programma. Bovendien heeft Nutanix het nieuwe Americas Partner Support Center (PSC) gelanceerd - een team van gespecialiseerde channel sales, systeemingenieurs en marketingmensen - die een verbeterde ervaring zullen leveren en beschikbaar zullen zijn om de partnergemeenschap door deze transitie te begeleiden, samen met de aan de gang zijnde presales-ondersteuning.  

Dit Elevate-programma zal op 11 september tijdens Partner Xchange, een onderdeel van de Nutanix .NEXT Digital Experience conference, in detail worden besproken. Partners kunnen zich registreren op www.nutanix.com/next

Terug naar nieuws overzicht
Cloud