Nutanix kondigt partnership met Microsoft Azure aan

09-09-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Nutanix kondigt partnership met Microsoft Azure aan

Nutanix, speler in enterprise cloud computing, kondigt een nieuw partnership aan met Microsoft dat beide organisaties in staat stelt een hybride oplossing te bieden met naadloze applicatie-, data- en licentie-mobiliteit, alsmede unified beheer van on-premises en Azure-omgevingen, met behulp van Nutanix Clusters for Azure. 

“Met dit partnership tussen Microsoft en Nutanix laten we onze toewijding zien aan het leveren van een ware unified hybride en multi-cloud-omgeving”, zegt Tarkan Maner, Chief Commercial Officer bij Nutanix. “We weten dat onze klanten op zoek zijn naar oplossingen om hun cloudreis eenvoudig vooruit te helpen. Dit partnership helpt ons één softwarestack te leveren voor public en private clouds wat zorgt voor meer agility, gestroomlijnde operations en significante kostenbesparing.”

Scott Guthrie, Executive Vice President, Cloud en AI bij Microsoft, zegt: “Veel organisaties worden geconfronteerd met het managen van hybride cloud-omgevingen, bestaande uit hun private en public clouds. We zijn verheugd samen te werken met Nutanix om onze klanten flexibiliteit en een naadloze ervaring te bieden met hybride Nutanix- en Azure-oplossingen.”

Als resultaat van dit partnership, leveren Nutanix en Microsoft:

Nutanix Clusters for Azure: Als onderdeel van deze samenwerking leggen beide organisaties hun focus op de uitbreiding van de Nutanix hybride cloud-infrastructuur naar Azure. Deze samenwerking omvat onder andere de ontwikkeling van Nutanix-ready nodes op Azure om Nutanix Clusters en -services te ondersteunen. Klanten die workloads uitvoeren op Nutanix Clusters for Azure profiteren van Azure Hybrid Benefit en uitgebreide security-updates om kosten, security en efficiëntie te verbeteren. Ook kunnen ze Azure-instances implementeren en beheren vanuit de beheerinterface van Nutanix. Dit levert een consistente ervaring, tooling en operational practices. Belangrijker nog, het maakt het voor klanten mogelijk om hybride workloads naadloos uit te voeren op private en public clouds zonder dat ze hun applicaties opnieuw moeten ontwerpen. Deze oplossing biedt de flexibiliteit van het kiezen van de juiste cloud voor elke workload, zonder operationele en technische uitdagingen of het managen van meerdere omgevingen. Dit kan resulteren in een significante kostenbesparing voor de klant. 

Naadloze procurement en ondersteuning: Microsoft en Nutanix werken samen om hun klanten naadloze ervaringen te bieden. Microsoft Azure-klanten kunnen hun bestaande Azure-credits gebruiken, als onderdeel van Microsoft Azure Consumption Commitment (MACC), om Nutanix-software te kopen; in ruil kunnen Nutanix-klanten hun bestaande term-licentie porteren naar Nutanix Clusters for Azure of een on-demand consumptie krijgen van Nutanix-software via de Azure-marktplaats. Dit maakt frictieloze beweging tussen private en public clouds mogelijk in Azure. Daarnaast zullen Nutanix en Microsoft, om een ware end-to-end hybride ervaring te leveren aan klanten, samenwerken om klantondersteuning te bieden. 

Integratie met Azure Arc: Nutanix en Microsoft zullen verder het beheer van servers, containers en data-services op Nutanix HCI, on-premises of in Azure mogelijk maken via de Azure Arc control plane. Door deze integratie kunnen klanten belangrijke Azure-services, zoals Azure Arc-servers, Azure Arc-containers en Azure Arc-dataservices, uitbreiden naar hun Nutanix-omgeving waardoor Azure cloud practices on-premises kunnen worden toegepast en Azure-security overal wordt uitgebreid. 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud