Exclusive Networks neemt Veracomp Extending over

Olivier Breittmayer, CEO bij Exclusive Networks

09-09-2020 | door: Witold Kepinski

Exclusive Networks neemt Veracomp Extending over

Exclusive Networks heeft de overname van Veracomp aangekondigd, een value added distributiegroep met vestigingen in 10 Centraal- en Oost-Europese (CEE) landen. Dit deden ze om een nieuwe regio te creëren in het hart van haar EMEA-activiteiten. Net als Exclusive Networks deelt Veracomp kernspecialismen in cyberbeveiligingsinfrastructuur en veel van dezelfde gevestigde leveranciersrelaties, terwijl de twee bedrijven ook vergelijkbare waardecreërende culturen en snelgroeiende trackrecords hebben.

De nieuwe regio zal deze synergieën kunnen benutten om zijn huidige groeitraject uit te breiden en lokale, regionale en wereldwijde partners te ondersteunen. Het doel is om te profiteren van nieuwe kansen van Exclusive Networks verbeterde schaal-, bereik-, oplossingsportfolio en uitgebreide diensten met toegevoegde waarde.

"Het verhaal van Exclusive Networks begon in Europa en sinds het zich wereldwijd uitbreidt in EMEA, APAC en Noord-Amerika, is het nu tijd om verder uit te breiden naar Centraal- en Oost-Europa, wat altijd al in onze groeiplannen stond", zegt Olivier Breittmayer (foto), CEO bij Exclusive Networks. "Het verwerven van een gevestigde distributiegroep is de beste manier om onze aanwezigheid in deze nieuwe regio te versnellen en we zien grote kansen voor onze strategische leverancier en GSI-partners terwijl we investeren in het voortbouwen op de sterke fundamenten van Veracomp. Er is al een sterke culturele fit en operationele afstemming tussen de twee organisaties, maar ons plan is - zoals altijd - om aanhoudend succes te ondersteunen in plaats van nieuwe structuren op te leggen. Ook belangrijke is dat de Veracomp-managers de transactie volledig ondersteunen. Veracomp heeft gedurende 30 jaar een enorme ervaring en een uitstekende reputatie opgebouwd en we zijn vastbesloten deze lijn door te zetten met onze geavanceerde wereldwijde expertise op het gebied van cyberbeveiligingsinfrastructuur en op waarde gebaseerde diensten uit te breiden ten voordele van partners, klanten en werknemers."

Veracomp, met hoofdkantoor in Polen sinds 1990, heeft een jaaromzet van ongeveer € 300 miljoen en een gecombineerd klantenbestand van meer dan 3.000 resellers. Ongeveer 75% van de activiteiten spelen zich af in cyber- en cloudbranche met topleveranciers zoals Fortinet, F5 Networks en Infoblox, die gedeeltelijk de strategische portfolio van Exclusive Networks weerspiegelen. De groep heeft meer dan 400 medewerkers in Polen, Roemenië, Tsjechië, Slowakije, Servië, Kroatië, Slovenië, Bosnië en Herzegovina, Hongarije en Bulgarije, waardoor nog eens 10 buurlanden kunnen worden bereikt. Het omvat ook een speciaal in Polen gevestigd trainingsbedrijf, Compendium, dat meer dan 1.000 door leveranciers geautoriseerde trainingen aanbiedt.
"Dit is een zeer positieve stap voorwaarts voor Veracomp en iedereen die met het bedrijf te maken heeft", zegt Adam Rudowski, CEO bij Veracomp. “De samenwerking met Exclusive Networks laat zien dat onze aanpak werkt en stelt ons in staat om onze expertise bij te dragen aan een werkelijk wereldwijde missie, terwijl we ons blijven richten op groei en meer waarde creëren in het kanaal. Er zijn grote kansen voor bestaande en potentiële leveranciers en wederverkopers om schaalvergroting in de CEE-regio te realiseren, en voor onze mensen om een nieuw hoofdstuk te schrijven in een fantastisch succesverhaal."

De transactie is onderworpen aan verschillende voorwaarden, waaronder goedkeuring door de toezichthouder, en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 worden afgerond.

Terug naar nieuws overzicht