Juniper Networks lanceert geconvergeerde architectuur voor edge computing in de industrie

10-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Juniper Networks lanceert geconvergeerde architectuur voor edge computing in de industrie

Juniper Networks introduceert samen met Schweitzer Engineering Laboratories (SEL) en Dragos de communicatiearchitectuur Converged Industrial Edge. Deze architectuur is ontwikkeld om bedrijven in industriële markten, zoals de olie- en aardgasindustrie en nutssector, te helpen met het terugdringen van de beveiligingsrisico’s, het reduceren van de operationele kosten en het verbeteren van het situationele bewustzijn.

De Converged Industrial Edge vertegenwoordigt een nieuwe benadering voor de inzet van hedendaagse, cloud-native technologieën met in de praktijk bewezen stabiliteit, veerkracht, determinisme en intelligentie. De architectuur reduceert de complexiteit van edge computing door eenvoud in het ontwerp in te bouwen.

De Converged Industrial Edge biedt:

  • cybersecurity voor elke poort, elk circuit, elke workflow en elk proces
  • een toewijding aan open, op standaarden gebaseerde communicatie voorkomt een vendor lock-in
  • gelaagde intelligentie voor het anticiperen en verhelpen van onregelmatigheden, voordat ze uitgroeien tot ernstige en kostbare problemen

Transitie naar alternatieve energiebronnen

Lange-termijnontwikkelingen, zoals de transitie naar alternatieve energiebronnen, het verlies van operationele expertise als gevolg van pensionering en de toenemende digitalisering van de industriële netwerkrand vergen het uiterste van OPEX- en CAPEX-budgetten, businessmodellen en communicatienetwerken. De inzet van technologie kan deze transitie ondersteunen en in goede banen te leiden.
 
Om een oplossing voor deze problemen te bieden, introduceert Juniper Networks de referentiearchitectuur Converged Industrial Edge. Deze is het resultaat van een samenwerking tussen Juniper, SEL en Dragos. De oplossing is gericht op de behoeften van olie- en aardgasbedrijven, nutsbedrijven en andere industriële organisaties op het gebied van netwerkvernieuwing, krachtiger cybersecurity en meer grip op het beheer.

Cloud-native technologieën

Deze open, op standaarden gebaseerde architectuur maakt gebruik van de cloud-native technologieën van de verschillende leveranciers om bij te dragen aan veilige digitalisering en modernisering van de netwerkrand van private netwerken. De Converged Industrial Edge-architectuur biedt native ondersteuning voor toepassingen op het gebied van informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT). Dit zonder daarvoor normatief opgestelde vereisten of de reactiesnelheden van minder dan een milliseconde op te offeren die cruciaal zijn voor de betrouwbare en  deterministische overdracht van energie en informatie. De Converged Industrial Edge is een private operationele cloud die is ontwikkeld met het oog op intensievere automatisering, krachtiger cyberbeveiliging en verbeterde bedrijfsresultaten.
 
De Converged Industrial Edge omvat een integrale packet-based forwarding plane, management control plane en cybersecurity-plane. De integrale forwarding plane maakt gebruik van de technologische expertise van Juniper op het gebied van EVPN en segment routing (SR) voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie van fijnmazige, geoptimaliseerde netwerken die voldoen aan de eisen van datacenters, controlecentra en wide area networks (WAN’s). Integratie met OT-SDN en de IEC 61850 Ethernet fabric van SEL maakt het mogelijk om de pakketinfrastructuur uit te breiden naar omgevingen aan de netwerkrand zoals transformatorhuizen, boortorens, spoorwegen en smart cities. Een enkelvoudige, door SDN aangestuurde forwarding plane biedt daarbij ondersteuning voor legacy communicatie, de implementatie van nieuwe netwerkservices zonder verstoring van OT-toepassingen of de noodzaak van tussenkomst van technisch personeel. De forwarding plane kan daarmee dienen als platform voor vernieuwing van de netwerkrand.

De management control plane is gebaseerd op Kubernetes, het veiligste en veerkrachtigste platform dat er op de markt te vinden is. Applicaties stellen hun functionaliteit alleen beschikbaar via vertrouwde application programming interfaces (API’s). De management control plane voorziet in netwerkfunctionaliteit, analyses op apparaatniveau en diagnostische mogelijkheden, softwaregedefinieerde WAN- en LAN-controllers en een uitgebreide, robuuste automation engine. Al deze componenten werken op gecoördineerde wijze samen voor het implementeren van toepassingsscenario’s in de vorm van workflows die de risico’s reduceren, de gemiddelde implementatietijd verkorten en het aantal menselijke fouten minimaliseren.

De cybersecurity-plane maakt gebruik van het Connected Security-framework van Juniper. Elke poort van elk apparaat kan op die manier worden gebruikt voor het afdwingen van beveiligingsregels. De geplande integratie met het platform van Dragos, dat bedreigingsdetectie en incidentrespons biedt voor Industrial Control Systems (ICS), maakt het mogelijk om proactieve tegenmaatregelen te treffen tegen bekende cyberaanvallen en bij de detectie van indicators of compromise (IOC’s) binnen ICS-omgevingen.

Innoveren

Oliver Schuermann, Senior Director of Enterprise Product Marketing, Juniper Networks, zegt: “We hebben er vertrouwen in dat onze samenwerking met SEL en Dragos aan de Converged Industrial Edge vruchten zal afleveren. We weten dat er betrouwbare, domeinspecifieke expertise nodig is om te innoveren in deze sectoren met vitale infrastructuren. De Converged Industrial Edge biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van in de praktijk bewezen, cloud-native technologieën. Daarmee opent de architectuur de deur naar verbeterde bedrijfsresultaten, zoals lagere operationele kosten, superieure veerkracht en geavanceerd situationeel bewustzijn.”

Terug naar nieuws overzicht