Wouter Hoeffnagel - 09 september 2020

Chipfabrikant SMIC ontkent banden met Chinese leger

De Amerikaanse overheid overweegt chipfabrikant Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) op de Entity List te plaatsen vanwege banden met het Chinese leger. SMIC ontkent deze banden. Deze zwarte lijst verbiedt Amerikaanse bedrijven handel te drijven met de fabrikant.

Reuters meldde vorige week dat de Amerikaanse overheid zich zorgen maakt over banden van SMIC met het Chinese leger. In een reactie hierop ontkent het bedrijf dergelijke banden te onderhouden. Het bedrijf roept op tot een dialoog met de Verenigde Staten. Ook zegt het bedrijf geschokt te zijn dat wordt overwogen het bedrij op een zwarte lijst te plaatsen.

Een ander bedrijf dat door de Verenigde Staten (VS) op een zwarte lijst is geplaatst is Huawei. De Amerikaanse overheid vreest dat de Chinese overheid via technologie van Huawei toegang kan krijgen tot 5G-netwerken van Amerikaanse partijen. Huawei kondigde in april aan order voor 14nm-chips te verplaatsen van TSMC naar SMIC. Naast Huawei staat ook het Chinese bedrijf ZTE op de zwarte lijst van de Amerikanen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!