BlackBerry AtHoc opent gespecialiseerde datacenters in Nederland

10-09-2020 | door: Witold Kepinski

BlackBerry AtHoc opent gespecialiseerde datacenters in Nederland

BlackBerry Limited komt met gespecialiseerde datacenters waarin BlackBerry AtHoc, een crisiscommunicatie-oplossing, beschikbaar is. Met deze oplossing voldoen klanten op lokaal niveau aan de EU-databeveiligingsrichtlijnen en kunnen ze zich voorbereiden op de aankomende richtlijnen voor openbare waarschuwingen. Persoonlijke data kan vanaf nu – naast het bestaande datacenter in het VK – lokaal worden beheerd in Nederland en Frankrijk.

In Duitsland draait BlackBerry AtHoc al langer. Daar koos de ‘Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) voor de beveiliging van BlackBerry AtHoc en roemt het de oplossing om het gebruiksgemak en de ondersteuning in de moedertaal.

AtHoc helpt organisaties met inzicht bieden in verschillende crisissituaties, om zo mensen snel te waarschuwen en in veiligheid te brengen tijdens noodsituaties. Dit doet AtHoc door communicatie over de hele organisatie te verzorgen via vrijwel ieder apparaat, van mobiele apps en desktops tot sirenes en brandweerpanelen.

De Europese Unie (EU) introduceerde onlangs de Directive on the European Electronic Communications Code (EECC), een richtlijn waarin deelstaten van de EU een acuut waarschuwingssysteem moeten hebben om inwoners te waarschuwen voor bijvoorbeeld een natuurramp, epidemie of een terroristische aanslag. Met AtHoc kunnen organisaties hun verantwoordelijkheid nemen een eigen systeem te implementeren dat nu en in de toekomst aan alle overheidseisen voldoet.

Adam Enterkin, Senior Vice President EMEA bij BlackBerry: “We bieden onze klanten het meest veilige communicatieplatform om snelle uitwisseling van gegevens in een crisissituatie mogelijk te maken. Daarbij moeten we simpelweg aan de geldende en toekomstige regelgeving van de GDPR binnen de EU voldoen. Met BlackBerry AtHoc’s nieuwe datacenters in de EU kunnen we onze infrastructuur opschalen en klanten nog beter aan een veilig en betrouwbaar netwerk helpen.”

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter