Telecom operatoren in Polen worden onderdeel van nationale cybersecurity systeem

10-09-2020 | door: Witold Kepinski

Telecom operatoren in Polen worden onderdeel van nationale cybersecurity systeem

De telecom operatoren in Polen gaan uitmaken van het nationale cyberbeveiligingssysteem van het land. Ze zullen daarom niet alleen worden gedwongen om af te zien van het installeren van hardware afkomstig van 'risicovolle' leveranciers, maar ook om de reeds geïnstalleerde telecom- en netwerk infrastructuur van bepaalde leverancier binnen 5 jaar te verwijderen, zo melden Poolse media waaronder Rzeczpospolita.

Als een operator hier niet aan voldoet, kan de Poolse staat een boete opleggen van maximaal 3 procent van de jaarlijkse wereldwijde inkomsten van het bedrijf.

Polen kijkt ook naar de staat van mensenrechten in landen waar de telecomleveranciers vandaan komen.

Telecom en netwerk leverancier Huawei heeft al aangegeven zich zorgen te maken over de Poolse maatregelen zo meldt Reuters. De leverancier uit China is bang hierdoor de boot te missen bij het bouwen van een 5G netwerk in Polen.

Telco's zijn tevens niet blij met de maategelen van de Poolse staat. De periode van 5 jaar om apparatuur verplicht te verwijderen wordt als onvoldoende beschouwd om veranderingen door te voeren. Tevens hebben deze maatregelen een grote financiële impact zo reageert Witold Drozdz, bestuurslid van Orange PL.

Terug naar nieuws overzicht
Security