Witold Kepinski - 14 september 2020

Cradlepoint breidt uit naar Nederland

Cradlepoint breidt uit naar Nederland image

Cradlepoint, leverancier van cloud-delivered LTE en 5G wireless network edge oplossingen is actief geworden op de Nederlandse markt. Evert Suur, voormalig Head of Channels Northern Europe bij Forescout is als Area Director Northern Europe aangetrokken. Naast Nederland vallen ook België, Luxemburg en de Scandinavische landen binnen zijn regio. Met een volledig partnergedreven verkoopstrategie is het verwerven van partners in de regio een van Suurs belangrijkste doelstellingen voor de komende zes maanden.

Cradlepoints LTE en 5G wireless edge oplossingen worden al in meerdere landen succesvol ingezet in sectoren zoals retail, financiële dienstverlening, industrie en overheid. Zo is voor retailers back-up-connectiviteit essentieel om kassa’s niet stil te laten vallen bij internetstoringen. Banken willen vaak juist vanuit beveiligingsperspectief voor klanten bedoelde informatie en promoties via beeldschermen en WiFi-toegang voor gasten via een volledig separaat netwerk laten lopen. Daarnaast werden in de VS pop-up zorgfaciliteiten tijdens de COVID-19 crisis van internetconnectiviteit voorzien. In Nederland ziet Cradlepoint daarnaast ook in de maritieme sector een aantrekkelijke business case. Hier worden bijvoorbeeld vloten van (binnenvaart)schepen en havens uitgerust met Private LTE-connectiviteit voor het tracken en monitoren van goederentransport.

Cradlepoints go-to-market-strategie in de regio leunt op service providers en andere channelpartners. Belangrijk onderdeel van de uitbreiding is dan ook de actieve werving van deze partners. Bedrijven die van innovatieve oplossingen hun werk hebben gemaakt krijgen vanuit Cradlepoint de kans om in de al lopende netwerktransformatie aan kop te blijven. Hiervoor kunnen partners diverse vormen van ondersteuning benutten die Cradlepoint heeft opgezet, waaronder het Technical Alliance Partner programma (TAP), het eerste branche-specifieke 5G portfolio in de markt en aanvullende investeringen in mensen, platformen en programma’s.

Evert Suur, Area Director Northern Europe bij Cradlepoint: “Met 5G in aantocht en een wereld die steeds meer naar de cloud trekt, is het niet zo gek dat Cradlepoint in Nederland en in andere delen van Europa, kansen ziet. We werven nu actief partners, waaronder system integrators, telco’s en managed services providers, waarmee we samen organisaties in onze belangrijkste branches willen gaan benaderen. Met de verwachting dat de markt van cloud delivered en wireless edge oplossingen in EMEA tegen 2025 zal zijn toegenomen tot vijf miljard USD, is er geen betere tijd om in te stappen dan nu.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!