Half miljoen slimme deurbellen in Nederland
13-09-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Half miljoen slimme deurbellen in Nederland

Meer dan een half miljoen Nederlandse huishoudens maken inmiddels gebruik van een slimme deurbel. Het aandeel is sinds 2018 verdubbeld naar 6%. Bijna de helft is van het merk Ring. Dit blijkt uit de vierde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 6.300 Nederlanders.

De Nederlandse huishoudens worden steeds veiliger. Op dit moment is 18% van alle huishoudens in het bezit van slimme beveiligingsapparatuur. In 2018 was dit nog 15%. Eén op de tien (10%) huishoudens heeft een beveiligingscamera. Daarmee blijft dit het populairste apparaat. Ook in de toekomst blijft slimme beveiliging doorgroeien. Eén op de vijf consumenten is van plan om binnen een jaar slimme beveiliging aan te schaffen (20%).

Nederlanders investeren

Consumenten hebben al voor een half miljard aan slimme beveiliging en veiligheid uitgegeven. Ten opzichte van 2018 is dit een duidelijke groei van 38%. Het meeste geld wordt uitgegeven aan slimme beveiligingssystemen (€227 miljoen) en slimme beveiligingscamera’s (€183 miljoen). De omzet van slimme deurbellen is ten opzichte van 2018 verdubbeld naar een totaal van €64 miljoen.

Groeipotentie voor slimme beveiliging

De Nederlandse consument gaat komend jaar voor €350 miljoen aan slimme beveiliging aanschaffen. Als we dit optellen bij het huidige bezit dan komt dit neer op een potentiële marktwaarde van €900 miljoen. Consumenten hebben het meeste over voor een slim beveiligingssysteem. Gemiddeld wil men €267 aan een systeem uitgeven. Dit komt neer op bijna €100 miljoen voor heel Nederland.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware