Bosch en SAP starten strategische samenwerking

14-09-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Bosch en SAP starten strategische samenwerking

Bosch en SAP starten een strategische samenwerking zo laten de Duitse bedrijven weten in een verklaring. Een van de doelstellingen van de samenwerking is om een digitale industriestandaard verder te ontwikkelen voor het uitwisselen en gebruiken van bedrijfsgegevens in de waardeketen.

De samenwerking stelt bedrijven in staat om processen zowel intern als extern te harmoniseren en verder te automatiseren, waardoor de efficiëntie aanzienlijk toeneemt zo melden SAP en Bosch.

Beide bedrijven hebben sterke netwerken in veel verschillende industrieën, dus de samenwerking biedt potentieel voor de hele economie. De samenwerking is met name van belang voor de maakindustrie. Vooral de mondiale auto-industrie - met sterk geïntegreerde supply chains en tal van productielocaties die vandaag de dag vaak nog individueel beheerd en aangestuurd worden - kan hiervan profiteren.

De kern van de samenwerking betreft de overdracht van de bedrijfsprocessen van Bosch naar de ERP-softwaresuite (Enterprise Resource Planning) SAP S / 4HANA voor het plannen, controleren en beheren van middelen van orderinvoer via productie en levering tot factuurverwerking.

Terug naar nieuws overzicht
Software