Felton en Lantech voegen activiteiten samen

Sebastiaan Kors, Henk Boer en Stan Bridié

15-09-2020 | door: Witold Kepinski

Felton en Lantech voegen activiteiten samen

Lantech en Felton kondigen aan dat ze samengaan als één bedrijf onder de naam Felton. Door de fusie komt er een nieuwe prominente speler op de Nederlandse markt voor het ontwerpen, implementeren en beheren van hoogwaardige en veilige ICT-infrastructuren. Hierdoor ontstaat er een organisatie van ruim 90 specialisten. Het huidige Lantech kantoor in Amersfoort wordt het gezamenlijke hoofdkwartier.

Felton en Lantech hebben samen meer dan 35 jaar ervaring in ICT-infrastructuren en security voor middelgrote en grote organisaties. De samenvoeging van beide bedrijven brengt voordelen voor zowel huidige als toekomstige klanten. Allereerst kan het bedrijf, dankzij de brede pool aan ervaring, grenzen verleggen op het gebied van Cloud, cybersecurity en outsourcing en het onderliggende kostenmodel wat volledig gebaseerd is op pay-per-use, een uniek model op de Nederlandse markt. Voor klanten betekent dit dat ze nog meer ontzorging, grip, veiligheid én (financiële) ruimte krijgen om zich te focussen op hun corebusiness. Wat onveranderd blijft binnen de nieuwe entiteit zijn de kernwaarden van beide bedrijven. Techniek, vakmanschap en customer intimacy zullen voorop blijven staan. Klanten krijgen een persoonlijke aanpak met een vast team van specialisten, die graag opereren als verlengstuk van een organisatie. Tenslotte biedt de combinatie een volledige certificering voor ISO27001 en NEN7510.

De huidige directies van beide bedrijven zullen samen directie team vormen, waarbij Henk de Boer de rol van Algemeen Directeur zal vervullen. De overige leden van de directie zijn: Stan Bridié (Directeur Managed Services), en Sebastiaan Kors (Commercieel Directeur).

“Voor Lantech is deze fusie interessant omdat wij onze klanten beter willen bedienen bij de transitie naar cloud-gebaseerde infrastructuren. Bij Lantech geloven we hierbij heel erg in hybride infrastructuren met de mix van on-premise-, public- en private Cloud,” aldus Henk de Boer, algemeen directeur bij Lantecch.

Sebastiaan Kors, commercieel directeur bij Lantech vult aan: “Daarnaast krijgen wij als dienstverlener steeds vaker de vraag om beheervraagstukken breder in te vullen tot aan volledige outsourcing. Dankzij de fusie met Felton is dit nu mogelijk en zijn we de perfecte match voor middelgrote organisaties.”

Stan Bridié, directeur managed services bij Felton vervolgt: “Door de snelle veranderingen in de markt, zoals digitale transformatie, zien wij steeds vaker dat klanten de behoeften hebben aan een ‘technologie partner’ die managed services, networking en cybersecurity capaciteiten snel kan opschalen. Dankzij de fusie kunnen we de kwaliteit van deze diensten ook in de toekomst blijven borgen en het pakket aan innovatieve diensten en producten sneller uitbreiden.”

Terug naar nieuws overzicht