NETGEAR Orbi Pro WiFi 6 Tri-band Mesh-systeem

NETGEAR Orbi Pro WiFi 6 Tri-band Mesh-systeem

16-09-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

NETGEAR Orbi Pro WiFi 6 Tri-band Mesh-systeem

NETGEAR voegt ondersteuning voor WiFi 6 toe aan het Orbi Pro-portfolio met het nieuwe Orbi Pro WiFi 6 (SXK80) Tri-band Mesh-systeem. Dit is een tri-band WiFi 6 (802.11ax) multi-node mesh-systeem gericht op MKB- en thuiskantoren.

De Orbi Pro WiFi 6 sluit aan bij de groeiende portefeuille van WiFi 6-producten van NETGEAR Business en volgt de eerder dit kwartaal gelanceerde WAX610 en WAX610Y WiFi 6 dual-band access points. De Orbi Pro WiFi 6 Mesh bestaat uit een enkele router en één draadloze satelliet, en kan worden uitgebreid tot zes draadloze satellieten. De zes satellieten bieden dekking tot een totale oppervlakte van ongeveer 1.700 vierkante meter. Het systeem biedt een grotere capaciteit zodat kantoren, werkplekken en zakelijke locaties uitgerust zijn om meerdere videostreams te streamen, grote bestanden te delen en Internet of Things (IoT)- en beveiligingsapparatuur te gebruiken. Ondernemers kunnen, bijvoorbeeld als ze groeien of als de behoeftes veranderen, meer apparaten verbinden met hun zakelijke WiFi-netwerk. Dit zonder dat dit vertraging op het netwerk oplevert.

Hogere snelheden met WiFi 6

Het Orbi Pro WiFi 6 Tri-band Mesh-systeem ondersteunt de nieuwste standaard in WiFi-technologie om meer capaciteit, strengere beveiliging en een hogere snelheid te bieden. In een tijdperk waarin we zaken veelal op afstand doen, zijn we steeds afhankelijker van een betrouwbare verbinding. De Orbi Pro WiFi 6 Mesh ondersteunt daarom de meest recente WiFi-gegevensbeveiligingsstandaard (WPA3), 4 SSID's en VLAN-ondersteuning.

De Orbi Pro WiFi 6 is ontworpen voor bedrijfseigenaren met kleine kantoren en beperkte IT-kennis. De Orbi Pro is echter ook geschikt voor restaurants, bars, winkels, medische praktijken en kleine onderwijscentra. Voor deze organisaties is het leveren van betrouwbare WiFi aan gasten en klanten belangrijk voor de klanttevredenheid. Voor de interne bedrijfsvoering is het noodzakelijk dat de internetverbinding veilig en betrouwbaar is.

Specificaties

Met het Orbi Pro WiFi 6 Mesh-systeem krijgen klanten en medewerkers toegang tot hogere snelheden, stabielere verbinding, de mogelijkheid om meer apparaten aan te sluiten en langere batterijduur voor WiFi 6 smartphones, tablets en laptops.

 • 4x meer 'ruimte' voor externe apparaten en 100% hogere snelheid per router en satellieteenheid, vergeleken met de vorige generatie;
 • Draadloze backhaul-superhighway ondersteunt maximaal 6 satellieten met een totale oppervlakte van ongeveer 1700 m2;
 • Tri-band 12-stream WiFi 6, 4 streams op 2,4 GHz en 8 streams op 5 GHz. Elke unit levert tot 6 Gbps aan datadoorvoer;
 • Werkt met de nieuwste iOS en Android WiFi 6 mobiele apparaten en is compatibel met WiFi 4 (IEEE 802.11N) en WiFi 5 (IEEE 802.11AC) standaarden;
 • Ondersteuning voor WiFi 6 met behulp van functies zoals speciale quad-stream WiFi 6-backhaul, OFDMA en MU-MIMO;
 • Bevat één 2,5G Ethernet-poort voor bedrade netwerkconnectiviteit met meerdere gigabytes per node. Geschikt voor aansluiting op NETGEAR multi-gig Ethernet-switches.

Remote management

Met de Insight app kunnen bedrijfseigenaren hun netwerk vanaf elke gewenste locatie beheren via een mobiel apparaat, zonder dat dit leidt tot extra IT-overheadkosten. Zo kan een beheerder ook vanuit huis beheertaken uitvoeren. De Insight app vereenvoudigt de installatie en laat de beheerder verschillende WiFi-kanalen voor medewerkers, gasten en andere doeleinden opzetten.

Beheermogelijkheden zijn onder andere:

 • 1-Year Insight-abonnement inbegrepen bij Orbi Pro WiFi 6
 • Directe installatie van de Orbi Pro WiFi 6
 • Bewaking en beheer op afstand via de Insight app
 • Multi-netwerk en multi-site bewaking en meldingen op afstand.

Beschikbaarheid

 • SXK80-100EUS is de basis router met adviesprijs €869,99
 • SXK80B3-100EUS is een bundel van 3 producten (1 router en 2 satellieten) met adviesprijs €1.189,99
 • SXK80B4-100EUS is een bundel van 4 producten (1 router en 3 satellieten) met adviesprijs €1.499,99
 • SXS80-100EUS is een losse satelliet met adviesprijs €489,99
Terug naar nieuws overzicht
Hardware