Klarna ontvangt flinke kapitaalinjectie
15-09-2020 | door: Witold Kepinski

Klarna ontvangt flinke kapitaalinjectie

Klarna, een Zweedse aanbieder van een betalings- en boodschappendienst, is verheugd aan te kondigen dat het 650 miljoen dollar heeft opgehaald in een aandelenfinancieringsronde, tegen een post-money waardering van 10,65 miljard dollar, wat Klarna als de hoogste rangschikt gewaardeerde private fintech bedrijf in Europa.

De financieringsronde wordt geleid door Silver Lake, de wereldleider op het gebied van technologie-investeringen, met meer dan 60 miljard dollar aan gecombineerd beheerd vermogen, naast GIC - het staatsinvesteringsfonds van Singapore - en fondsen en rekeningen beheerd door BlackRock en HMI Capital.

Tegelijkertijd hebben Merian Chrysalis, TCV, Northzone en Bonnier aandelen verworven van bestaande aandeelhouders. Ze zullen zich aansluiten bij huidige investeerders zoals Sequoia Capital, Dragoneer, Permira, Commonwealth Bank of Australia, Bestseller Group en Ant Group om de toekomstige groei van Klarna te ondersteunen.

De financiering zal Klarna helpen om verder te investeren in zijn winkelaanbod, zijn wereldwijde aanwezigheid te blijven uitbreiden en zijn sterke momentum op alle markten te versnellen, vooral in de VS, waar het bedrijf bijzonder snel groeit en nu meer dan 9 miljoen consumenten heeft.

Het aanbod van Klarna bestaat uit het bieden van een gezonder, eenvoudiger en slimmer alternatief voor creditcards en een breed scala aan diensten om een superieure winkelervaring mogelijk te maken - blijft de snelle acceptatie en loyaliteit van de consument stimuleren bij meer dan 90 miljoen consumenten wereldwijd. Dit is in een tijd waarin consumenten zich actief afkeren van doorlopende kredietlijnen en inferieure winkelervaringen naar diensten die beter aan hun behoeften voldoen, aldus Klarna.

Snoop Dogg (foto), een bekende Amerikaanse rapper, is minderheidsaandeelhouder van het bedrijf.

Terug naar nieuws overzicht