Wouter Hoeffnagel - 16 september 2020

Amerikaanse douane: Inbeslagname OnePlus Buds is geen fout

Amerikaanse douane: Inbeslagname OnePlus Buds is geen fout image

De recente inbeslagnamen van OnePlus Buds door de Amerikaanse douane is geen fout. De douane bevestigt dat de OnePlus Buds te veel lijken op de AirPods van Apple. Inbreuk op het merkenrecht van Apple is dan ook de reden dat de oortjes in beslag zijn genomen.

Dit meldt de Amerikaanse Customs and Border Protection in een verklaring aan The Verge. Onlangs maakte de douane bekend OnePlus Buds in beslag te hebben genomen, waarbij deze oortjes werden bestempeld als namaak-Apple AirPods. In totaal zijn 2.000 exemplaren van de OnePlus Buds in beslag genomen op JFK Airport. De inbeslagname vond plaats op 31 augustus.

Het leek te gaan om een fout, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn. De inbeslagname is opvallend, aangezien de OnePlus Buds in de VS al enkele weken te koop waren. De douane benadrukt dat de verpakking van de oortjes en tekst op deze verpakking geen rol speelde bij de inbeslagname. OnePlus wil tegenover The Verge niet reageren op de verklaring van de Customs and Border Protection.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!