Snowflake staat voor een van grootste beursgangen in VS

16-09-2020 | door: Redactie

Snowflake staat voor een van grootste beursgangen in VS

De Amerikaanse ontwikkelaar van cloudsoftware Snowflake haalt met zijn beursgang deze week bijna 3,4 miljard dollar op. De onderneming tekent daarmee voor één van de grootste beursintroducties in de VS dit jaar.

Snowflake levert onder andere opslagsystemen voor data uit verschillende bronnen die snelle analyse mogelijk maken. Met die activiteiten is het Californische onderneming, opgericht in 2012, een van de zeldzame techbedrijven die kunnen concurreren met Amazon.

Waarde van 33 miljard dollar
Bij de beursgang krijgen de 28 miljoen aandelen die Snowflake uitgeeft een prijs van 120 dollar per stuk. Dat is meer dan aanvankelijk geraamd, want het bedrijf gaf eerder te kennen dat ze voor een prijs tussen de 100 en 110 dollar per stuk zouden worden verhandeld.

Snowflake boekte vorig jaar een omzet van 264,7 miljoen dollar, wat 174 procent meer was dan een jaar eerder. Het krijgt met de beursgang een waarde van ruim 33 miljard dollar toegedicht. Bij een investeringsronde in februari was het softwareconcern nog 12,4 miljard dollar waard.

Het is de op één na grootste beursgang van 2020, na die van een speciaal investeringsvehikel van miljardair Bill Ackman.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Cloud